HT Gastro
Lezzetli Hatlar

Türkiye'nin en iyi tatlıcıları

7 bölge, 81 ilde sizi yolunuzdan çıkaracak en meşhur tatlıcılar nerededir? İnteraktif lezzet haritasında yeni durak tatlı ve baklavacılarda. Abdurrahman Yıldırım hazırladı.

Giriş: 25.08.2018 - 09:29 Güncelleme: 15.10.2019 - 13:28
Haberler Gastro Lezzetli Hatlar Şehir şehir en iyi baklavacılar

Tüketmek şart değildir ama dünya üzerinde en çok şeker tüketimi Orta Doğu bölgesinde. Türkiye de bu ülkelerin arasında. Hatta Ortadoğu tatlılarını yapmakta Türkiye lider konumda. Öncülüğü baklavacılar yapıyor.

Ünleri ve faaliyet alanları ülke dışına taştı. Artık dünyaya 10 milyon dolarlarca baklava ve tatlı ihraç ediyoruz. Bir kaç yıl sonra bu tutarın 100 milyon doları geçmesi ve hatırı sayılır bir büyüklüğe ulaşması beklenebilir. Denilebilir ki, yemek sektörünün en çok ilerlediği alan tatlı kısmı oldu.

EN İYİ TATLININ ADRESİ BURADA

Sektörün bu ölçüde yaygınlaşması kaliteli Antep fıstığı ile tereyağı fiyatlarını da sıçrattı. Ancak kentleşme hızı ile kişi başına gelir artışı ve turizmin gelişmesi sonucu sektör hala büyümekte. Sizler için Türkiye’nin tatlı adreslerini çıkarttık.

ŞEHİR ŞEHİR TÜRKİYE'NİN EN ÜNLÜ BAKLAVACILARI VE TATLICILARI

Haritadaki işaretlerin üzerine tıklayarak, o şehirlerdeki en meşhur baklavacı ve tatlıcıları ile iletişim bilgilerini öğrenebilirsiniz.

Harita
Bu içeriği paylaş
İLGİLİ İÇERİKLER