HT Gastro
Keşfet

Yağ yakan bitki çayları

Hangi bitki çayı kilo verme konusunda daha fazla yardımcımız olabilir? Kilo verme ve yağ yakmaya yardımcı 8 bitki çayı ve faydalarını araştırdık.

Giriş: 15.05.2020 - 15:36 Güncelleme: 02.11.2021 - 17:37
Haberler Gastro Keşfet Yağ yakan çaylar

Kilo vermek için gazlı ve şekerli içecekleri bırakıp sağlıklı alternatif çayları tercih edebilirsiniz.Yeşil çay sadece bir içecek değil, sağlık açısından sayısız faydası olan bir çay. Daha rahat bir uyku için de karın bölgesi yağlanmasından kurtulmak için de yeşil çayı tercih edebilirsiniz.

6
6- Beyaz çay ile yağ hücrelerini önleyebilirsiniz

6- Beyaz çay ile yağ hücrelerini önleyebilirsiniz

Diğer çayların aksine, beyaz çay paketlenmeden, hasattan sonra güneşte kurutulur. İlginç bir şekilde, diğer işlenmiş çaylardan daha yüksek oranda kateşinler ve polifenoller içerir. Bu bileşikler yeni yağ hücrelerinin gelişmesini önlemeye yardımcı olur.

Beyaz çayın yağ hücreleri üzerindeki etkilerinin laboratuvar ortamındaki etkilerine ilişkin bir araştırmada, beyaz çayın bir tür kateşin olan yüksek miktarda EGCG içerdiği tespit edildi. Yağ hücrelerinin oluşmasını önlemeye yardımcı olan bu kateşin türü, kilo alımını azaltmaya yardımcı olabilir. EGCG, ayrıca daha yüksek enerji seviyeleri ile yağ metabolizmasını hızlandırarak daha hızlı sonuçlar sağlayabilir.

7
7-Açlığınızı frenlemek için rooibos çayı

7-Açlığınızı frenlemek için rooibos çayı

Sadece kırmızı çalı bitkisinden üretilen ve Güney Afrika'dan gelen rooibos çayı tatlı ve hafif bir aromaya sahip. Kilo kaybı ile doğrudan ilişkilendirilen flavonoidler de dahil olmak üzere polifenoller açısından zengin. 2014 yılında yapılan bir araştırma, rooibos çayının leptin düzeylerini artırarak kilo kaybını iyileştirmeye yardımcı olabileceğini ortaya koyuyor. Leptin, beynimize tok olduğumuzu söyleyen hormondur, bu yüzden fazla yemek yememizi önler.

Rooibos, aspalatin olarak bilinen kimyasal bir bileşik içermesi nedeniyle kilo kaybı için en iyi çaydır. Bu bileşik açlığı önlemeye yardımcı olur ve daha uzun süre tok kalmamızı sağlar.

Araştırmalar, rooibos çayındaki aspalatin içeriğinin, vücudunuz tarafından salınan kortizol gibi stres hormonları üretimini azaltmaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Kortizol, açlık arzusunu tetikleyebilir. Aynı zamanda vücutta özellikle aşırı yeme ve düşük irade gücüne yol açtığı için yağ depolamaya teşvik edebilir. Neyse ki, rooibos çayının stres azaltıcı etkileri, kilo alımını engellemeye yardımcı olabilr. Düzenli olarak içmek, stres seviyelerini hafifletir, rahatlatır ve daha az yemek yemeyi sağlayabilir.

Rooibos kafein içermediğinden, günün herhangi bir saatinde içebilirsiniz. Kendinizi stresli hissettiğinizde çok iyi gelecektir.

8
8- Pu-Erh çayı ile kilonuzu azaltın

8- Pu-Erh çayı ile kilonuzu azaltın

Çin’den gelen Pu-Erh çayı geleneksel fermente tür. Kurutulduktan ve rulo haline getirildikten sonra çay yapraklarının oksitlenmesi ile yapılıyor. Yapılan bir incelemede, 59 aşırı kilolu ve obez hastanın her gün bu çayı içtiğinde kilo kaybettiklerini görüldü. Araştırmacılar, çayın günlük tüketiminin önemli kilo kaybına, vücut kitle endeksinin azalmasına ve gelişmiş bir lipit profiline neden olduğunu buldular.

Sadece dört hafta sonra katılımcıların kollarında, bacaklarında ve karınlarında yağ kaybı ve ağırlıklarında azalma gözlendi Katılımcılar ayrıca iştahlarında azalma olduğunu söylediler. Çay ayrıca trigliseritlerde ve küçük yoğunluklu lipoproteinlerde bir azalma da dahil olmak üzere genel kolesterol düzeylerini iyileştirebiliyor.

9
Sağlıklı kilo için egzersiz, doğru beslenme ve bitki çayları

Sağlıklı kilo için egzersiz, doğru beslenme ve bitki çayları

Birçok insan sakinleştirici etkileri ve lezzetli tadı için çay içmesine rağmen, her fincan da kilo kaybına yardımcı olabilir. Sağlıklı bir diyet ve düzenli egzersiz ile bir fincan çay, karın yağının birikmesini önlemeye yardımcı olabilir. Bu nedenle, yüksek kalorili içeceklerden ziyade kilo vermeye yardımcı olan çaylardan birisini tercih etmeyi düşünün. Bu, kilo vermenin yollarını arıyorsanız, yapabileceğiniz en akıllı şeylerden biri olacaktır.

Bu içeriği paylaş
İLGİLİ İÇERİKLER
İşte haftanın kültür sanat ajandası
Bu hafta vizyona giren dikkat çeken filmlerinin başında Dublör (The Fall Guy) yer alıyor. Eğlenceli bir aksiyon filmi izleme fırsatı veren Dublör'de, dublörlüğe geri dönen ve bir yandan kayıp yıldızı aramaya koyulan Colt Seavers'ın hikâyesini anlatıyor. Bu haftanın bir diğer dikkat çeken filmi Rekabet (Challengers). Luca Guadagnino yönetmenliğindedeki filmde, tenisi bırakmak zorunda kalınca koçluk kariyerine başlayan ve bu süreçte kendisini bir aşk üçgeninin içerisinde bulan Tashi’nin hikayesini konu ediniyor. Yerli korku filmleri arasında ise, yönetmenliğini ve senaristliğini Erman Bostan’ın üstlendiği Cadı filmi öne çıkıyor. Bir diğer yerli korku filmi de Zah-Har "Cin Ahalisi". Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek Küçük Don Kişot’un Maceraları (Giants of la Mancha), kasabasını korumaya çalışırken kendisini heyecan dolu bir maceranın içerisinde bulan bir çocuğun hikayesini konu ediniyor. Bu haftanın tiyatro oyunu ise yeni sahnelenmeye başlanan Kardeşlerimi Arıyorum oldu. 28 Nisan'a kadar devam edecek olan Artweeks İstanbul'da Türkiye'nin önde gelen sanat galerilerinin yanı sıra, kurumsal ve özel koleksiyonlarından, müze koleksiyonlarından eserler sanatseverlerle buluşuyor. Dünya Dans Günü kapsamında İBB Kültür tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Dans Günleri, 2 Mayıs Perşembe günü sona erecek. Haftanın kültür sanat ajandasını Haberturk.com Yazı İşleri Koordinatörü Kadir Kaymakçı, HT Mikrofon'da Helin Genç'e değerlendirdi.