Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaklaşık 40 gündür etkisini aralıklarla sürdüren yoğun kar yağışı, günlük hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.
        Adını karlı ovalarından alan Karlıova ilçesinde kar yağışı yaklaşık 40 gündür aralıklarla sürüyor. İlçede devam eden kar yağışıyla birlikte cadde ve sokaklar beyaza bürünürken, bazı bölgelerde tek katlı evlerin neredeyse kara gömüldüğü görüldü. Yer yer kar kalınlığının 2 metreyi aştığı ilçede, vatandaşlar zorlu kış şartlarıyla mücadele ediyor.
        Sabahın erken saatlerinden itibaren araçlarını kardan temizlemeye çalışan vatandaşlar, günlük yaşamlarını sürdürmek için yoğun çaba harcıyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksaklıklar yaşanıyor.
        Karlıova'da yaşayan vatandaşlardan Erkan Değirmenci, "Karlıova'da yaklaşık 40 gündür ağırlıklı kar yağıyor. Yanılmıyorsam bu sene son on yılın karı yağdı. Yaklaşık 2 2,5 metre vardır. Akşam yine yaklaşık bir 15 santim kar yağdı. Her gün biz kar temizliyoruz. Zorlukları var, çilesi de var ama berekettir. Bu da bahar ayında doğaya ve bitki örtüsüne katkı sağlayacağına eminiz" dedi.
        Yetkililer yoğun kar yağışı, buzlanma ve çığ riskine karşı vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bingöl İlçeleri
        Tüm Bingöl Haberleri
        Bingöl

        Bingöl

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa