Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kuşadası Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı, Yasemin Delibay tarafından hazırlanan "Orta Asya’dan Dünyaya Şamanlar" sergisine ev sahipliği yapıyor. Kuşadası Belediyesinin katkılarıyla açılan sergide başta Orta Asya olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde görülen Şaman ritüellerine ve gündelik yaşamlarına dair nesneler yer alıyor.

        Orta Asya Türkleri’nden Kuzey Amerika Yerlileri’ne kadar dünyanın çeşitli bölgelerinde var olmuş Şamanizm uygulamaları ve ritüelleri esnasında kullanılan çeşitli materyallerin yer aldığı “Orta Asya’dan Dünyaya Şamanlar” adlı serginin açılışı yapıldı. Açılışa, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve eşi Nil Kayalı ile belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, ünlü haber spikeri Gülgün Feyman ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sergi, açılışa katılan vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle karşılandı.

        Sergilenen tüm materyallerin Yasemin Delibay tarafından el işçiliği ile üretildiği “Orta Asya’dan Dünyaya Şamanlar” sergisi bir ay süreyle Kervansaray’da görülebecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa