Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da narenciye üreticilerine, tescilli mandalina ve limon çeşitlerinin tanıtımı yapıldı.

        Adana Çiftçiler Birliğinden yapılan açıklamaya göre, Adana Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Mersin Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ortaklığında yürütülen proje kapsamında, bölgedeki üreticilere yönelik “Turunçgil yetiştiriciliği ve yeni turunçgil çeşitleri” konulu toplantı gerçekleştirildi.

        Toplantıda, verim ve kalite açısından diğer türlere oranla yaklaşık yüzde 25-30 avantaj sağlayan, “Toros kırmızısı” ve “Sarıca” adlı mandalinalar ile “Erdemli33”, “Lamas”, “Yediveren” ve “Enter” isimleriyle tescil edilen limon çeşitleri tanıtıldı.

        Enstitü Turunçgil Islahı ve Genetik Bölüm Başkanı Güçer Kafa, enstitüde çalışmalar sonucunda yeni türlerin geliştirildiğini belirterek, “Tescilli ürünler diğer çeşitlere oranla kalite ve verim açısından yüzde 25-30 avantaj sağlıyor. Bu çeşitler verim ve kalite açısından avantajlı olduğu için diğerleriyle aynı su ve gübre kullanılmasına rağmen kazanç daha fazla oluyor.” ifadelerini kullandı.

        Toplantıya, akademisyenler ve narenciye üreticileri katıldı.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
        Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa