Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TURİST çekmek için hiçbir şey yapmasına gerek yok aslında Birleşik Arap Emirlikleri’nin en gözde şehri Dubai’nin. Zira yılın hemen her ayı zaten dünya akın ediyor bu kente.

        Ancak onlar doymuyor. Daha fazlası için adeta kendileriyle yarışıyorlar. Turizme, eğlenceye, fuarcılığa, finansa, taşımacılığa, emlağa, alışverişe, ticarete, medikale ve gastronomiye durmadan yatırım yapıyorlar.

        O yüzden de Dubai dünyanın en ünlü markaları, otel ve restoran zincirleri için çekim merkezi haline geliyor.

        Türk markaları için de durum farklı değil.

        Keza dünyanın en iyi şefleri burada…Nobu’nun şefi Matsuhisa, Cut’ın şefi Wolfgang Puck, Reflets’in şefi Pierre Gagnair, Dubai’yi mesken tutanlar arasında.

        ÇOBAN SALATALI İSKENDER

        Geçenlerde bizim ünlü şeflerimizden Mehmet Soykan bir aylığına Dubai’deydi. Üstelik bir Türk markasının değil, tamamen yabancı bir otel zincirinin davetlisi olarak.

        Hal böyle olunca Edirne’nin ciğeri, Antep’in acılı ezmesi, Ege’nin midye dolması, Karadeniz’in mıhlaması gibi pek çok yöresel lezzete yer vermiş mönüsünde.

        Tahmin bile etmediği yoğun bir ilgiyle karşılaşmış ünlü şef. Öyle ki her seferinde aynı mekânda yemek yiyen Şeyh Muhammed bin Raşid el-Mektum’a yakınlığıyla bilinen aileler bile müdavimi olmuşlar Türk yemeklerinin.

        Özellikle de ince dilimlenmiş dana eti, kibrit patates ve tereyağı ile hazırlanan çökertme kebabı’nın.

        Ne mutlu!

        Çünkü genelde ülkemizin lezzetlerini yurtdışında geleneksel haliyle temsil edemiyoruz. Hatta yurtiçinde bile! O yüzden layığıyla hazırlanmış ve bizi doğru temsil edenlere bayılıyorum.

        “Onlar böyle seviyor” diyerek çoğu kez sadık kalmıyoruz yemeklerimizin orijinal hallerine. New York’ta çoban salatalı iskender, Kuşadası’nda patates cipsli beyti servis eden Türk lokantalarına denk gelmişliğim vardır. Umarım Mehmet Şef’in yaptığı gibi düzgün işler artar ve mutfağımız tüm dünyaya doğru düzgün tanıtılır.

        Kahvaltının festivali

        BİR festival düşünün ki kahvaltıya dair ne varsa orada olsun. Zeytinler, peynirler ve reçeller…

        Organik, glutensiz, vegan, vejetaryen, hatta çocuklara yönelik kahvaltılıklar. Özel şeflerden lezzetler, sunumlar ve tadımlar…

        Çalışma atölyeleri, eğitimler ve şovlar…

        Hepsi bu hafta sonu Sirkeci Garı’nda düzenlenecek ‘Breakfast Kahvaltı Festivali’nde!

        Ve müzik! Festival boyunca müzik grupları sahne alacak ve DJ’ler performanslar sergileyecek.

        Ayrıca Mehmet Yaşin’den ‘Kahvaltıdan tat alma yolları’; Sahrap Soysal’dan ‘Anadolu’nun güzellik kahvaltıları”; Hakan Doğan’dan “13 bin yıldan günümüze gelen ekmek, buğday, un, ekşi maya” Cenk Girginol’dan ‘Kahve nasıl pişirilir’ gibi şahane etkinlikler de var festivalde.

        Hafta sonları yapmayı en çok sevdiğimiz şeylerden biri olan kahvaltıya adanmış bu iki günü kaçırmayın derim.

        Kısa kısalar

        - TÜRKİYE’DE yelkene gönül vermiş kişilerin başında yer alan Orhan Gorbon’un 16 yıldır düzenlediği Bosphorus Cup, 13 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Boğazı’nda düzenlenecek. Yarışları VIP localardan izlemek isterseniz, adres Ortaköy Feriye Palas.

        - İSTANBUL Modern, Anneler Günü’nde tüm kadın ziyaretçileri için kentin denizle ilişkisini anlatan ‘Liman’ sergisinin kapılarını ücretsiz açacak. Hem de rehber eşliğinde. Ayrıca Fahrelnissa Zeid’in ‘anne-çocuk’ baskılı ürünleri de o güne özel indirimli olarak satılacak.

        - NİŞANTAŞI’NDAKİ Delicatessen, pazartesi günleri ‘Fine Wine Mondays’ adlı bir etkinlik düzenlenmeye başladı. Pazartesi akşam yemeklerinde mekânı tercih edenler Türk ve dünya şarapları için market fiyatı ödüyorlar.

        - ZERRİN Özer’den Ferhat Göçer’e, Demet Akalın’dan Levent Yüksel’e onlarca ünlüyü halkla buluşturan ‘Fizy Kış Konserleri’ bu cumartesi sona eriyor. Mor ve Ötesi ile Hakan Altun’u izlemek isteyenler Mall of İstanbul’un Moi Sahne’sinin yolunu tutsunlar.

        - YÖRESEL mutfaklara ev sahipliği yapan Divan İstanbul’da bu hafta Ankara mutfağı var. Ankara Kalesi’nde hizmet veren Divan Çukurhan’ın şefi Güngör Taş bir hafta boyunca İstanbul Divan’da Ankara yemekleri pişirecek.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar