Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜNYANIN en iyi 20 şefinin tekniklerini ve yaratıcılık hünerlerini sergileyeceği Bocuse d’Or Avrupa Elemeleri, 11-12 Haziran 2018 tarihlerinde İtalya’nın Torino kentinde gerçekleşecek.

        Yarışmada dereceye giren ilk 10 şef, dünyanın en büyük gastronomi fuarı Sirha’nın dünya finallerinde yarışmaya hak kazanacak.

        Türkiye’den Şef Mutlu Şevket Yılmaz ve ekibinin katılacağı bu prestijli yarışmanın öncesinde, şefin ve ekibinin hünerli ellerinden çıkan lezzetleri tatmak için Gastronometro’daydım geçen hafta.

        Gastronometro, Metro Toptancı Marketi çatısı altında hizmet veren, ülkemizin ilk gastronomi platformu.

        Burası için şeflerden öğrencilere, tedarikçilerden satın almacılara, restoran ve otel işletmecilerinden gastronomi yazarlarına hatta araştırmacılarına kadar tüm sektörün buluşma noktası diyebilirim.

        Şef Mutlu Şevket Yılmaz da yarışma mutfağının bire bir ölçü ve standartlarında hazırlanan özel mutfakta antrenman yapıyor komisi Kıvanç Karagöl ve koçu Vedat Demir ile.

        Zira yarışma günü tam 5 saat 35 dakika içinde tüm hazırlıklarını tamamlayarak jüriye sunmaları lazım tüm mönüyü.

        Metro Market, Sirha İstanbul ve Bocuse d’Or Türkiye’nin de katkılarıyla katılacağı yarışmada Taşköprü sarımsağı, Ödemiş patatesi ve Anadolu sumağı gibi bize has malzemeleri de kullanacak ünlü şef.

        Amuse bouche, başlangıç, ara sıcak, ana yemek ve tatlıdan oluşan mönülerinde ‘aktif kömür’ yöntemiyle hazırlayıp, mıhlama dolgulu patatesle servis ettikleri ‘mozaik bonfile’nin bir benzerini pişireceklermiş yarışmada da.

        Dereceye gireceklerinden ümitliyim çünkü çok iyiydi yemekleri.

        ***********

        YALIKAVAK HAZİNE

        HAZİNE Cihangir, Bodrum Yalıkavak’ta sezonun startını verdi geçen hafta.

        Hem İstanbul hem de Bodrum’da rezervasyonları haftalar öncesinden dolan Hazine, bu yaz da aynı ekibi ve aynı mutfağıyla kaldığı yerden devam ediyor eğlencesine.

        Keza sahne performanslarına da…

        Çarşamba ve cumartesi günleri Özay Bakır, salı ve cuma Yol Project, perşembe-pazar günleri ise Bengü Peker sahne alacak bu sene Hazine’de.

        Kapıda kalmamak için yerinizi şimdiden ayırtın bence…

        ***********

        KUUM BEACH TÜRKBÜKÜ

        BODRUM Türkbükü’nün gözde mekânı Kuum Beach de açtı yaz sezonunu. Yemek mönüsü komple değişmiş bu sene mekânın. Fine dining restoranları aratmayacak deniz ürünleri, salatalar ve detoks içeceklerin varlığı dikkat çekici mönüde.

        Bir de son yıllarda en lüks restoranların bile mönülerine giren kokoreç!

        Radikal kararlar da almışlar…

        Mekânın başarılı işletmecisi Ersin Süzer, kıyametler koparan ve dozu kaçan akşamüstü partileri yerine, insanların tatilde olduklarını göz ardı etmeyen organizasyonlar düzenleyecekmiş bu sene.

        Temmuz ayında ise 10’uncu yıllarının şerefine çok ses getirecek bir de davet…

        ***********

        İFTARIYLA TOP 3 MEKÂN

        - Rumelihisarı’ndaki Nezih Kebap Yuvalama

        - Fenerbahçe’deki Dalyan Club

        - Tekstilkent’teki Ramazan Bingöl Et Lokantası

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar