Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YAPTIKLARI işlere bayıldığım “Sanata Bi Yer Platformu” 2015 yılından beri genç sanatçı adaylarının çalışmalarını sanatseverlerle buluşturuyor.

        Platformun en büyük farkı, bilinen sergileme algılarını kırarak sanatı sokağa çıkarması. Sanatseverlerin karşısına genç sanatçıların çalışmalarını aniden çıkarıveriyor. Karşılaştıkları bu alanlar hem meraklılarının hem de üretenlerinin buluşma noktaları oluyor o dönemlerde.

        Bu yılki sergi 22-24 Haziran tarihleri arasında Bomontiada Avlu’da.

        Eşzamanlı olarak bir pop-up sergi de Leica Gallery İstanbul’da açılacakmış.

        Bu yıl da yine sanat eğitimine devam eden öğrencilerin çalışmalarına yer veriyorlarmış.

        Bu çalışmalar farklı üniversitelerde okuyan 25 öğrencinin resim, heykel, fotoğraf, baskı-edisyon gibi farklı disiplinlerde ürettikleri işlerinden oluşacakmış.

        Bugüne kadar düzenlenen sergilerden ziyaret ettiklerim olmuştu. Daha yolun başındaki öğrencilerin gözündeki o “gelecek” heyecanına şahit olmak cidden çok başka duygu.

        Yolunuz düşerse gidin Bomontiada’ya mutlaka.

        ***********

        ÇEŞME TAM GAZ!

        BIRAKIN Çeşme’yi, bu sene her yer tam gaz! Bodrum’du, Datça’ydı, Hisarönü’ydü derken Ege’nin her köşe bucağından yeni açılan mekân haberleri alır olduk.

        Her sene en erken sezonu açan mekânlardandır işletmesini Serkan Koca’nın yaptığı Alaçatı’daki Limon Köyiçi. Geçen sene muazzam bir çıkış yaparak adından en fazla bahsettiren Çeşme mekânlarından biri olmuştu. Öyle ki hızını alamayıp herkesin aksine yazlığı yerine bir de kışlığını açmıştı İstanbul’a mekân.

        Limon Köyiçi bu yaz sezonuna daha da iddialı hazırlanmış.

        Mutfakta şef Eyüp Gül var. Artık bir Limon klasiği haline gelen yaprak ciğer ile pazı dolması ise yine başrollerde yazlık mönüsünde.

        Yemek sonrası müzik DJ Cenk Çöteli ve Eser Yılgı’ya emanet. Pazar günleri ise Rubato’nun sahne alacağı canlı müzik akşamları düzenleyeceklermiş bu yaz.

        ***********

        YENİLENME DEVAM EDİYOR

        1984 yılında açılan ve Türkiye’nin “ilk beach club”ı Fly-Inn Beach Çeşme her sene kendini yenilemeye devam ediyor.

        Dünyanın en popüler ve en etkili antrenmanlarından crossfit’e bile yer veren Fly-Inn, işinin ehli pek çok markayı da çatısı altında toplamış bu sene. Dondurmayı hayallerle buluşturan buz laboratuvarı Pöölabs, beyaz yakalıların kahvecisi CoffeeNutz, lezzetleri ve konseptiyle yeme-içme dünyasında fark yaratan Dirty Hands ve İstanbul’un en sevilen sushi restoranlarından Suşimoto bunlardan yalnızca birkaçı.

        Pet Friendly olma özelliğiyle 4 ayaklı arkadaşlarımıza da kapısı her daim açık olan mekânın müziği ise DJ Akif Aslan’a emanet bu yaz.

        ***********

        YENİ MEKÂNLARDAN

        Çeşme’nin en yenilerinden biri MOMO. Yaratıcısı Karaköy Mitte ve Nişantaşı Raphael gibi mekânları İstanbullulara kazandıran Turgay Yıldız. Sanırım bu yazın en çok konuşulan mekânlarından biri olacak. Özellikle de belli bir yaş grubu tarafından…

        Zira çok iddialı bir kadrosu var.

        MOMO’nun müziği bu işi Türkiye’de en iyi bilen adamlardan biri olan Memo Garan’a teslim!

        Mutfağı Carlo Bernardini’ye, barı ise Aydın Gürhan’a…

        E daha ne olsun?

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar