Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) 11. hafta sonunda Kırçiçeği Bodrum Basketbol namağlup lider durumda. En yakın rakibinin 2 yenilgide olduğu ve deplasmanda ona üstünlük sağlandığı düşünülürse, bir aksilik olmazsa Bodrum ekibinin Süper Lig’e çok yakın olduğunu söyleyebiliriz.

        Bornova Beckerspor’un bir mucize olmaz ise Tahincioğlu Kadınlar Süper Ligi’nden küme düşecek olması üzüntüsüne karşın, Kırçiçeği Bodrum Basketbol’un onun yerini doldurması tüm Egeli basketbolseverleri sevindirecektir.

        Türkiye’nin iyi eski basketbolcularından biri olan başkan Yiğit Özmen ve yönetim kurulu arkadaşlarının özverili, bilinçli çalışmalarını takdir etmemek haksızlık olur.

        Belediye başkanı Mehmet Kocadon’un da desteklediği haberini geçenlerde ajanslara düştüğünü gördüğümde, sırtlarının yere gelmeyeceğine kesin gözüyle baktım.

        BELEDİYE DESTEĞİ ÖNEMLİ

        Belediyeden destek deyince aklıma hemen İzmir Büyükşehir ve Karşıyaka belediyeleri geldi. Birtakım belediyeler yörelerinde spora büyük destek verirken, nedense İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi mevzuat bahanesiyle spor kulüplerine gerekli desteği vermemekteler.

        Diğer belediyeler bu mevzuatı nasıl aşıyorlar? Bunlara en güzel cevabı Akhisar Belediyesi’nin verdiğini düşünüyorum. Hem futbolda, hem basketbolda büyük başarılara imza atıyorlar. Hele Karşıyaka Belediyesi’nin yıllardır bir futbol sahası inşa edemeyip, takımı maç için orada burada saha arama zorunda bırakması inanılır gibi değil.

        Hadi yalı stadını yapamadınız, Çiğli, Menemen, Ulukent, Seyrek veya başka yere bir futbol sahası yapılamaz mıydı? Bornova Belediyesi bunu Doğanlar’da yaptığı stadla pekala başarmıştır.

        ERKEKLERDE DURUM NE

        Spora önem veren belediyelerden Bornova Belediyesi, Fethiye Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi erkek basketbol takımları Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde (TB2L) şampiyonluk kovalıyorlar. A Grubu’nda 8. hafta sonunda 1 yenilgi ile üst sıralarda yer alan Bornova Belediyespor, tek mağlubiyetini İzmir ekibi Rota Koleji’nden aldı. Rota Koleji de 3 yenilgi ile Play-Off’u zorluyor.

        Bu grupta yer alan diğer Ege takımı Efespor da 3 mağlubiyetle iddiasını sürdürüyor.

        Muğla Ormanspor ise galibiyetsiz son sırada yer almakta. Manisa Büyükşehir Belediye B Grubu’nda 5. hafta sonunda yenilgisiz lider konumunda. Fethiye Belediyesi 1 yenilgi ile iddiasını sürdürürken, İzmir Büyükşehir Belediyesi galibiyetsiz son durumda.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar