Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tahincioğlu Basketbol Ligi takımlarından Muratbey Uşak, Ozan Bulkaz’la yollarını ayırdıktan sonra Petkimspor antrenörü Aziz Bekir ile anlaştı.

        Bu haberi duyunca bayağı şaşırdım. Çünkü Aziz Bekir, TBL takımlarından Petkimspor’un başına 5 Kasım’da, 7. hafta sonunda Mete Babaoğlu’nun yerine gelmişti. Ondan da şaşırtıcısı Aziz Bekir o tarihten bir hafta önce Konyaspor’la anlaşıp çalışmaya başlamıştı.

        Yani 2 ay önce Konyaspor’u çalıştıran genç antrenör, arada 7 hafta Petkimspor’un başında kalıp 20 Aralık’ta Süper Lig ekiplerinden Muratbey Uşak Basketbol ile anlaştı.

        Uşak ekibiyle anlaştıktan sonra çıktığı Petkimspor-Akhisar Belediyesi maçını son saniye üçlüğüyle 1 sayıyla ev sahibi takım kazandı ve Aziz Bekir 8 maç başında çıktığı Petkimspor’dan 2 galibiyet, 6 yenilgili bir performansla ayrıldı.

        ŞAŞKINLIK VERİCİ

        Ozan Bulkaz’ın 2 hafta önce pazar günü oynanan Pınar Karşıyaka maçında takımını yönettikten sonra, salı günü Trabzonspor’la anlaşmasındaki hızlılık da basketbol camiasında şaşkınlıkla karşılandı. Geçen hafta Yeşilgiresun Belediyespor, Demir İnşaat Büyükçekmece ile oynadığı maçı farklı kaybedince antrenör Mihailo Uvalin gönderildi ve yerine Ahmet Kandemir getirildi.

        Oysa Ahmet Kandemir Kosova’da Sigal Prishtina takımını başarıyla çalıştırıyordu. Bu hızlı trafiğe kasım ayında BSL takımlarından Gaziantep Basketbol’dan ayrılan Stefanos Dedas’ın 15 gün sonra TBL ekiplerinden Bahçeşehir Üniversitesi’ne geçmesi de eklenebilir.

        DOĞRULANIYOR

        Son yıllarda Türk basketbolunu, özellikle kulüpleri bazı menejerlerin yönettiği iddiaları birçok basketbol otoritesi tarafından öne sürülüyordu. Bu hızlı ve anlaşılamaz antrenör trafiği sanki bu iddiaları doğrular gibi görünüyor.

        Boşta birçok değerli antrenör bulunurken bazı teknik adamların böyle hızla yer değiştirmeleri çok akla yakın gelmiyor. Asıl vahimi menajerlerin takımlara yerleştikleri bu antrenörlerin, transfer ettikleri oyuncuları da bu menajerlerden temin ettikleri iddiaları.

        HT Egeli Yayın Yönetmeni ve Habertürk Ege Bölge Temsilcisi Osman Gençer geçen günkü yazısında, Galatasaray’ın futbol takımı antrenörü Tudor’un başarısız olup gönderilmesinde Karabüklüler’in ahı olduğundan üzülmediğini yazmıştı.

        İnşallah bizim basketbol takımlarımız da bazı takımların ahlarını aldıkları için ileride kötü günler yaşamazlar. Özellikle Muratbey Uşak. Çünkü o tüm Egelilerin göz bebeği.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar