Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin normal sezonunun sona ermesine 5 hafta kaldı. Son beş hafta fikstürü incelendiğinde Pınar Karşıyaka, aralarında 2 maç fark olan ve ikili averajda da üstün olduğu Gaziantep Basketbol ile 4 galibiyet önde olduğu Muratbey Uşak’ın altında kalma ihtimali pek gözükmüyor.

        Bir de Trabzonspor’un kalan maçlarını yabancısız oynama kararını buna eklersek İzmir ekibinin küme düşmesi mucizelere bağlı. Nitekim bu hafta sonu kendi sahasında oynayacağı Uşak maçını kazandığı takdirde bu ihtimal tamamen kalkacaktır.

        3 yıl önce şampiyon olan bir takımın, bu kadar kısa bir süre sonra kümede kalmasına sevinecek duruma gelmesini yönetimin iyi irdelemesi gerekir. Nerede hata yapılmıştır? Dikkatli bakıldığında takımda bu sezon geçen seneki kadrodan Erdi Gülaslan, Egemen Güven, Alp Karahan ve Görkem Doğan’ı görüyoruz.

        YENİ BİR TAKIM

        Bir önceki sezonda ise yalnız Egemen Güven kadroda yer almaktaydı. Antrenörler de bu sezon Aleksandar Trifunovic, geçen sezon Nenad Markovic, bir önceki yıl Ufuk Sarıca.

        Bu tablo çok açık gösteriyor ki kadrolar ileriyi düşünmeden, günlük başarılar için kurulmuş. Nitekim büyük ihtimalle gelecek sezon bu yıl kiralık olan Metin Türen ve Berk Uğurlu’nun yerine başka 2 yerli oyuncu ile 6 yeni yabancı oyuncu transfer oyuncu transfer edilerek yeni bir takım kurulacak.

        Peki bu gidişe nasıl son verilebilinir. Bana göre önce takımın başına Karşıyaka’dan yetişmiş bir antrenör getirilmesi gerekir. Çünkü gelen yabancı antrenörler Karşıyaka’nın geleceğini düşünmüyorlar. Onlar haklı olarak galibiyet istatistiğini yüksek tutarak, bir sonraki sezon nasıl daha iyi bir ücret alırımın peşindeler. Böyle olunca takımda yer alan genç oyuncuların oynayıp oynamamaları, dolayısıyla kulübün geleceği onlar için önemli olmuyor.

        Halbuki camianın içinden gelen bir teknik adam Karşıyaka’nın gelecek yıllarını da düşünerek genç oyunculara daha fazla şans verir.

        MURAT ERSÖZ

        Pınar Karşıyaka yöneticilerine tavsiyem, gelecek sezon takımın başına kesinlikle genç takım antrenörü Murat Ersöz’ü getirmeleridir. Alt yapıda yıllardır başarıyla çalışan Ersöz bu görevi üstesinden rahatlıkla gelir. Süper lig tecrübesi olmadığı için yönetim tereddüt edebilir, ancak Ergin Ataman, Oktay Mahmudi, Ahmet Kandemir gibi antrenörler de bu yollardan geçtiler.

        Murat Ersöz, İnanç Koç ve Deniz Atak’la birlikte bir ekip kurulur ve başarılı olursa Pınar Karşıyaka’nın gelecek 10 yılı garantiye alınır. Aynı şekilde Erdi Gülaslan, Egemen Güven, Mert Celep, Alp Karahan, Görkem Doğan, Berke Aygündüz ve Arca Tülüoğlu’nun yanına alınacak 6 kaliteli yabancıyla hem kümede kalınır, hem de kulübün geleceği garanti altına alınır.

        Haydi Pınar Karşıyaka yönetimi biraz cesaret...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar