Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        31 Ağustos -17 Eylül tarihleri arasında yapılacak Avrupa Basketbol Şampiyonası’na 24 takım katılıyor. 7 Eylül’e kadar sürecek ve 4 grup halinde oynanacak ilk tur karşılaşmaları dört ayrı ülkede yapılacak. A Grubu Finlandiya’nın Helsinki şehrinde oynanacak. Bu grupta Polonya, Yunanistan, Fransa, Finlandiya, İzlanda, Slovenya yer alıyor.

        İsrail Tel-Aviv’de oynanacak B Grubu’nda Ukrayna, Litvanya, Gürcistan, İsrail, İtalya ve Almanya bulunmakta. C Grubu Romanya’nın Cluj kentinde oynanacak ve bu grupta Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Romanya, Karadağ ve Macaristan karşılaşacak. İstanbul’da oynanacak D Grubu’nda İngiltere, Rusya, Sırbistan, Letonya, Belçika ve Türkiye bulunuyor.

        MERAKLA BEKLENİYOR

        Gruplarında ilk 4 sırada yer alacak ekipler İstanbul’da 9 -17 Eylül’de yapılacak finallerde oynama şansını bulacaklar. Bugüne kadar Türkiye’de yapılan organizasyonlarda iyi dereceler alan Milli takımımızın, bu şampiyonada nasıl bir derece yapacağı tüm basketbolseverler tarafından merakla beklenmekte.

        Şampiyonaya İtalya’nın Bormio kentinde hazırlanan Milli takımımız, 5 Ağustos’ta İstanbul’a döndü ve çalışmalarına burada devam ediyor. Daha önce geçirdiği rahatsızlıktan sonra tam iyileşemeyen NBA oyuncularımızdan Ömer Aşık, Avrupa Şampiyonası’nda oynayamayacağını bildirmişti.

        ERSAN DA OYNAMIYOR

        Bir başka kötü haber de bu hafta başında yine NBA oyuncularımızdan Ersan İlyasova’dan geldi. İlyasova, fiziksel ve psikolojik olarak hazır olmadığından takıma faydalı olamayacağını öne sürüp, Avrupa Şampiyonası’nda oynamayacağını bildirdi.

        Onun bu kararı basketbol kamuoyunda tartışmalara yol açtı. Bazıları İlyasova’nın iyi bir sporcu olduğunu, gelmemesinin normal olduğunu savunurken, eleştirenler ise az değil.

        Bana göre de İlyas Ersanova’nın Avrupa Şampiyonası’na katılmaması yanlış.

        Kendisi daha 30 yaşında. Yaşlı sayılmaz. Ayrıca NBA’de oynadığı Atlanta Hawks ekibi sezonu erken kapadığı için 3 ay bir dinlenme süresi buldu.

        Ondan daha yaşlı olanlar ve sezonu play-off maçları ile tamamladıkları için geç bittiği halde Milli takımlarında senelerce yer almış Alman Dirk Nowitski, Fransız Tony Parker ve İspanyol Paul Gasol gibi birçok oyuncuyu göz önüne aldığımızda, İlyasova’nın hatalı bir karar verdiği daha açık belli olmakta.

        6 yabancı kuralının Milli takımımızı nasıl etkilediğini ortaya koyması açısından önem taşıyan bu turnuvadan ekibimizin yüz akıyla çıkması tüm basketbolseverlerin dileği. Başarılar.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar