Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sonuç olarak Milli Takım’dan yorgun dönen oyuncularının 11’in önemli bölümünü oluşturduğu maçta haftayı galibiyetle kapatıp Şampiyonlar Ligi’ne konsantre olmak diye bakınca herşey Galatasaray için iyi gözüküyor. Galatasaray, Juventus maçında aldığı puana dünkü galibiyeti de ekleyerek moralli gidiyor.

        OYUN FELSEFESİ DEĞİŞECEK

        Galatasaray, yeni bir teknik direktörle; yeni bir oyun modeli yaratmaya çalışılıyor. Galatasaray’ın özellikle Türkiye’deki rakipleri tarafından ezbere bilinen bir oyun tarzı; bir başka deyişle Fatih Terim oyun felsefesi vardı. Şimdi Mancini bir taraftan bu modelle fazla oynamadan yorumluyor; diğer yandan geldiği gündem beri takımın eksikleri yönlerini, özellikle savunma kurgusunu toparlamak niyetinde.

        GÖBEK SORUNU

        Özellikle stoperde Lukas Neill ve Ufjalusi’den sonra Galatasaray savunmada bir lider arayışında. Bütün oyuncular “idare eder” düzeyde ne yazık ki. Kim giriyor, kim oynuyor, kim tribünde, kulübede önemli değil. Chedjou çözüm olarak geldi ancak o da henüz bunun sinyalini veremedi. Bu sorunun çözüldüğü gün en çok Melo ve Selçuk, dolayısıyla orta saha rahatlayacak ve daha ofansif oynayabilecek.

        VE KANATLAR...

        Mancini’nin büyük olasılıkla kafasını en çok savunma ve kanatlar yoruyordur. Sneijder içeriye girip, Bruma da oynamayınca kanatlar çalışmıyor. Malum, Galatasaray iki sezondur bu bölgelere iyi ve üst düzey oyuncular alamadı ya da bulamadı. Orta saha ve forvet bölgesindeki oyuncu kalitesi ve sayısı, Galatasaray’ın en büyük zenginliği. Buna bir de kaleci Muslera’yı ekleyebiliriz. Yabancı kontenjanında yer açıp takıma katkı sağlayacak oyuncular ile yola devam etmek zorunda Galatasaray. İlk akla gelen isim tabi ki Riera. Fatih hocadan “torpilli” Riera, nihayet gidecek gibi gözüküyor.

        SNEİJDER...

        Milli takımdan moralli döndü. Özellikle geçen sezon hem milli takım hem de Galatasaray’daki performansından kendi dahil kimse memnun değildi. Ancak Mancini’nin daha özgür bırakması, Hollanda Milli Takımı’nda son maçlarda forma bulması ve gol atması moralini yükseltti. Dün geceyi de iki güzel golle taçlandırdı.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar