Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mercedes’in ünlü “martı kanat” serisinin yeni takipçisi AMG GT’nin Almanya’daki tanıtımındaydık. 70’li yıllardan bu yana üretilen spor otomobillerin gösterisine tanıklık ettik

        En son söyleyeceğimi baştan söyleyeyim: Mercedes AMG GT gündelik hayatta da kolayca kullanılabilecek bir spor otomobil. Almanya’nın Stuttgart şehri yakınındaki Affalterbach kasabasında tanıtılan Mercedes AMG GT, 5 farklı sunumla karşımıza çıktı. “Bak ve hisset”, “ışık ve güç”, “sürücü ve dinamik”, “güç ve performans”, “insan ve makine” başlıklarını içeren sunumlarda tasarım, aerodinamik, performans, güç, motor, denge, sürücü güvenliği ve sürüş keyfine dair detaylı hatta biraz akademik bir bilgilendirme yapıldı. Bu durum benim gibi teknik detaylardan kolayca sıkılan birine göre değildi ancak yine de otomobilin denge, performans, güvenlik, tasarım üzerine titiz bir mühendislik çalışması olduğu fikri pekişti. Mühendisler, GT’yi anlatırken özellikle fark yaratan detaylar üzerine yoğunlaştı.

        YILDIZLAR GEÇİDİ

        Sonrasında otomobilin dünya basını önüne çıkışı ise bir o kadar gösterişliydi. 80’lerin ünlü yarışçılarından Mercedes AMG GP pilotu Nico Rosberg ve 5 şampiyonluk ile DTM’nin (Deutsche Tourenwagen Masters) en çok kazanan pilotu Bernd Schneider’in takdimi ile 1970’lerden bu yana Mercedes AMG ortak çalışmasının ürünü otomobiller sırasıyla önümüzden geçti. 300 SEL 6.8 race touring car (1971), 300 CE 6.0 AMG (1988). C 63 AMG (1995), SL 55 AMG (2002), CLK 63 AMG Black Series (2007), SL 65 AMG Black Series (2008), C 63 AMG Coupé Black Series (2011), SLS AMG Roadster (2011), SLS AMG Electric Drive (2013)... Tabiri caizse podyumda yürüyen top modelleri izliyor gibiydik.

        Yine aynı otomobillerin yarış pistlerindeki başarıları anlatıldı. Ardından sarı MercedesAMG GT direksiyonunda Mercedes Formula 1 pilotu Nico Rosberg podyumdaki yerini aldı. Rosberg, test ettiği otomobilin sürüş keyfini ve performansını dile getirdikten sonra hemen bir tane sipariş ettiğini söyledi. 1950’li yılların efsanevi “martı kanat” Mercedes-Benz 300 SL modelinin yeniden yorumlanmasıyla ortaya çıkan Mercedes-Benz SLS AMG’den sonra AMG tarafından geliştirilen ikinci spor otomobilolan MercedesAMG GT, hem tasarımı hem de iki ayrı motor seçeneğiyle spor otomobil severlerin yeni tutkularından biri olacak gibi görünüyor.

        Yeni Mercedes-AMG GT, sürüş dinamikliği, yarış otomobili performansı, segmentine yepyeni standartlar getiren yakıt tüketimi ve verimliliğiyle günlük kullanıma uygun fonksiyonelliği bir arada sunuyor. Bu segmentte tüm bunları yapabilen tek otomobil olma iddiasında. İki farklı motora sahip olan Mercedes-AMG GT versiyonu 462, Mercedes-AMG GT versiyonu ise 510 beygir gücüne sahip. Affalterbach tesislerinde geliştirilen GT, 4.0 litre-V8-biturbo motoru ve Mercedes-Benz Intelligent Drive teknolojisi sayesinde yolda ve yarış pistinde en üst düzeyde sürüş keyfi vaat ediyor. İç görünümünde de sportif bir tasarım sunuyor. Sürücü kabininde kullanılan çizgiler ve seçilen tasarım elemanlarıyla kokpit duygusu yaşatan araç, tarihi mirasına sadık kalarak yeni efsaneler yazma iddiasında. Meraklısı için bir not daha ileteyim: Otomobiller sipariş üzerine getiriliyor. Ayrıca motorun üzerinde sahibin ismi yer alıyor. Türkiye’ye ilk geliş tarihi ise Nisan 2015, benden söylemesi!

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar