Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea ile yapılacak tarihi maç öncesi şampiyonluk yarışındaki en önemli rakiplerden biriyle, üstelik puan kaybedildikten bir hafta sonra oynamak ve 90 dakikaya motive olmak oldukça zordu G.Saray için... Kağıt üzerinde oyuncu listesine baktığımızda G.Saray’ın ağır bastığı aşikardı. Dolayısıyla Beşiktaş’ın kazanmak için Galatasaray’a oranla daha çok çalışması lazımdı, öyle de oldu. Oldukça baskılı başladı maça Beşiktaş, hatta agresif oynadı. Hakem Cüneyt Çakır’ın özellikle ilk yarıda sert futbola prim vermesiyle ara ara sertliğin dozu arttı.

        BASKI KURAMADILAR

        Galatasaray’ın baskılı bir oyun kuramamasının sebebi, geçtiğimiz haftalarda orta sahaya daha yakın oynayan Ceyhun’un bu maçta daha geride oynamasıydı. Selçuk ve Melo, Ceyhun’dan derbi maçının yüksek temposunda yeterli destek alamadı. Hal böyle olunca G.Saray, en yaratıcı ayağı olan Sneijder’ı yeteri kadar kullanamadı ve Beşiktaş’ın baskılı oyununa karşılık veremedi. İşin güzel tarafı baskı altında bile net pozisyonlar buldu Sarı-Kırmızılılar. Bunlardan birinde Dany, hakemin de göz yumduğu sertliğin dozunu kaçırıp Veysel Sarı’ya kontrolsüz girince penaltı geldi. Selçuk topu Tolga’yla ayrı köşelere gönderip maçın akışını değiştirdi.

        SAVUNMA BAŞARILIYDI

        Daha birkaç maç önce takıma katılan Alex ve Veysel ile iki sezonun büyük bölümünü kulübede geçiren Hakan (keza Veysel de maç eksiğiyle geldi) savunmanın 4’te 3’ünü oluşturuyordu Galatasaray’da. Ve yine iki sezondur ‘ahlar vahlar’ içinde seyrettiğimiz savunmalardan çok daha iyi bir maç çıkardılar. Chelsea maçı öncesi Beşiktaş galibiyeti her açıdan iyidir.

        BURAK: Ofsayt rekorunu geliştiriyor.

        MUSLERA: Yine kusursuzdu.

        SEMİH: Futbolu gelişiyor, kendisi bu akşam fair-play’lik hareketiyle göz kamaştırdı. Yolu açık olsun. Pahalı arabalarıyla magazin sayfalarını süslemeyen, daha yolun başında “mütevazı” bir futbol yıldızı o!

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar