Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mancini'nin Antalya'daki sözleri çok tartışılıyor ancak bence ortada tartışılması gereken bir şey yok. Hatta bu kadar kısa sürede bu tespitleri yaptığı için kendisini kutlamak gerek. 2-3 ay gibi bir sürede Türk futbolunun fotoğrafını çekmiş. Türkiye Ligi, Avrupa'da takip edilmiyor gerçekten. Bunu Türkiye'ye gelen yabancıların, transfer olurken takımların Avrupa kupalarında oynayıp oynamadığına dikkat etmelerinden anlıyoruz. Vitrinde, özellikle Şampiyonlar Ligi'nde olmak istiyorlar. Kısaca Türk liginin

        albenisi yok.

        Terim, Denizli ve diğerleri...

        Türk futbolunun en önemli iki antrenörü tartışmasız Fatih Terim ve Mustafa Denizli. Terim'in Avrupa kariyeri pek parlak değil. İtalya'da çalıştırdığı 2 takımda da sezonu tamamlayamadı. Fiorentina'da 23, Milan'da ise 13 maç takımının başında kalabildi. 2002 yılından bu yana Avrupa'dan gelen hatırı sayılır bir teklif olmadığını biliyoruz. Fatih hoca geride kalan 11 yılda 3 kez G.Saray ve iki kez de milli takımı çalıştırdı. Denizli'nin yurt dışı kariyeri ise Almanya 2. lig takımlarından Aachen, İran ve son olarak Azerbaycan'dan ibaret. Diğer yerli hocalar ise Süper Lig takımlarını aralarında paylaşmış, 'al gülüm ver gülüm' yapıyorlar! Aynı isimler aynı takımları, hatta aynı futbolcularla bir bakıma ezbere oynuyorlar. Son 11 yılda; Hikmet Karaman 13, Yılmaz Vural 11, Güvenç Kurtar 11, Samet Aybaba 10 takım çalıştırmış. Avrupa'daki gibi efsane takımlar yaratan bir tek hoca yok tarihimizde.

        Sahalar ve statlar...

        Rahmetli Jupp Derwall "Eğer Türk futbolunu ileriye götürmek istiyorsanız önce stat ve antrenman sahalarını düzeltmeniz gerekir" demişti. Ardından Florya'ya çim saha sözünü almıştı. Aradan geçen zamanda Florya çim antrenman sahaları ile iyi durumda. Ancak statların hemen hepsinin zemini içler acısı. İstanbul'da, Kayseri'de şahane statlar yapılıyor. İyi inşaat şirketleri, müteahitlerimiz var, bundan kuşku yok. Ancak zemin için aynı şeyi söylemek zor.

        Mancini haklı

        Roberto Mancini ayrıca Türk futbolunun gelişim kapasitesinin olduğunu söylüyor. Galatasaray ile hedefleri olduğunu, 6 yabancı kuralının değişmesi gerektiğini vurguluyor. Yani nereden bakarsak bakalım doğruyu söylüyor İtalyan hoca... Tabii Türk antrenörlerin Mancini'ye katılmayacağı, dışlayacağı, söylediklerini şu veya bu şekilde kabul etmeyecekleri aşikar!

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar