Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÖNCELİKLE Juventus karşısında alınan galibiyet ne başkanı haklı, ne de Fatih hocayı haksız kılar. Geciken bir ayrılığın uzatma dakikalarıydı. İyi ki bitti! Her iki taraf içinde hayırlı olur. Ama Galatasaray taraftarı için ne başkan, ne hoca... Aslolan Galatasaray'dır. Gereksiz Mancini-Terim polemikleri olmamalı.

        DENGE...

        G.Saray alışık olduğumuz maçlardan farklı bir ilk yarı oynadı, dengeli! Fatih hocanın riskli, saldırgan oyununun aksine savunma güvenliğini ön planda tutan Mancini, verdiği ilk demeçte en önemli sorunun savunma olduğunun altını çizmişti. Bu yıl G.Saray savunması rüzgar esse dağılıyordu, haklıydı. G.Saray savunması ilk yarıda neredeyse hiç ileri çıkmadı. İki takım da birbirine baskı kurmaya çalıştı. Juve'nin baskısı, tabiri caizse Muslera'nın ellerinde eridi. G.Saray bulduğu en net pozisyonu gole çevirdi. Drogba'nın golü öncesinde Melo en iyi yaptığı işlerden birini yaptı. Topu çaldı ve hemen Drogba'ya servis etti. Fildişili de önce Buffon'u Torino-Milano otobanına gönderdi. Ardından savunmadan hızlı hareket ederek, topu Juventus filelerine yolladı. İlk yarıda aksayan malesef yine Riera oldu. Sağdan ve ortadan sürekli baskı kuran G.Saray, sol kanattan tek atak yapamadı.

        4-2-3-1

        G.Saray 2. yarya elindeki kadroya göre başladı demek doğru. İki yıldır 3 yabancı oyuncusundan verim alamıyor. Bu oyuncular yüksek maliyetleri ile Sneijder, Riera ve Amrabat. İkinci yarı Riera çıktı, Amrabat girdi ama değişiklik olmadı. Özellikle bu 2 oyuncu G.Saray'ı hedeflerine taşıyacak isimler değil. G.Saray dengeli ve risksiz oyununu 2. yarıya da taşıdı.

        İTALYAN İŞİ

        İtalyanlar, her zamanki gibi seyirciyi arkasına, hakemi yanına alarak klasik çamura yatma işlemine başladı. Arada gerçekleşen Umut-Sneijder değişikliği tam zamanında yapıldı. Özellikle gerek orta saha, gerek rakip savunmaya uygulanacak baskı için Umut çok önemli bir oyuncu.

        KASSAİ-PİRLO-TEVEZ

        'Çamurun kralı' Tevez, hemen her poziyon kendini yere attı, Kassai'nin verdiği faulleri Pirlo kullandı ve G.Saray'ı baskı altına alan Juventus, tam tabiriyle "uydurma penatı" ile maça ortak oldu. Golün getirdiği karambol ile öne de geçti. İşte yine dengeli oyunun getirdiği avantaj ile G.Saray maç boyunca bulduğu 2.5 pozisyon ile 2 gol buldu. Oysa G.Saray, R.Madrid maçı dahil en az pozisyon bulduğu maçtı Juve karşılaşması... Bruma ile de son dakika galibiyet kaçtı. Bir parantez de Gökhan Zan'a açmak gerek. Semih'in sakatlanmasıyla oyuna dahil olan Gökhan, Hakan ve Chedjou ile müthiş bir maç çıkardılar. Kısacası G.Saray, bu maçla Şampiyonlar Lig'inde ilk 2 sıranın en önemli adayı olduğunun altını bir kez daha çizdi.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar