Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HERHALDE birçok kişi maçın ortasında şunu soruyordur kendi kendine: Maçın ilk 30 dakikası oynayan, oynatan, şut atan, gol kaçıran Galatasaray. 30 dakikanın ardından nasıl böyle aciz bir takım olabiliyor? Ardından 60 dakika bunun önlemini nasıl alamıyor? Cevap da son derece basit: Bu kadar önemli oyuncular ile dolu takıma önlem almadı Galatasaray, "Onlar Real Madrid ise biz de Galatasaray'ız" dedi. İşin gerçeği Real Madrid, Galatasaray'ı tarttı ve sonra sazı eline aldı.

        SAVUNMA SORUNSALI...

        Sağır Sultan biliyor Galatasaray'ın bu oyuncularla Şampiyonlar Ligi'ni çıkaramayacağını. Geçtiğimiz yıl Cris, bu yıl Chedjou'yu aldı Galatasaray, Fransa Ligi'nden. Yani Avrupa'nın orta sınıf liginden, orta sınıf savunma oyuncuları. Öyleleri zaten Galatasaray'da var. Ya da şöyle soralım: Fenerbahçe ya da Beşiktaş imkan olsa herhangi bir savunma oyuncusunu alır mıydı bu Galatasaray'dan?

        ATAMAYANA ATARLAR MI?

        İlk yarıda Galatasaray'ın iki farklı öne geçmesi işten bile değildi. Top ilkinde kalecinin istediği yere, diğer ikisi de üzerine gitti. Real Madrid ise yakaladığı ilk pozisyonda golü buldu. Futbolun adaleti değil gerçeği ortaya çıktı. Atamayana atarlar filan diye kendimizi kandırmayalım. Böyle önemli maçlarda buldun mu kaçırmayacaksın, atacaksın. Ve kalene her gelen topu içeri buyur etmeyeceksin.

        ORTA SAHA AYRI BİR DÜNYA

        İlk yarıda biraz göze batan Melo ve Sneijder, ikinci devrede diğer oyunculara uydu. Özellikle ikinci yarıda Galatasaray * orta sahası da çöktü. Real Madrid, Galatasaray savunması ile orta sahası arasında bulduğu geniş boşluklarda cirit attı. Yetmedi 6 tanede gol attı.

        DAHA İLK MAÇ

        Tabii altı gol yiyerek başlamasaydık iyi olurdu. Ama daha ligin başı diyelim. Fatih hoca ve Galatasaray hep sonuna kadar mücadele eder. Geçen yıl da mucizevi bir şekilde Schalke'yi geçip çeyrek finale adını yazdırmıştı. Ama bu maçtan ders alması lazım Galatasaray'ın. Galatasaray, her zaman grupta ilk iki sırada yer alacak güçte.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar