Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MİLLİ Takım, 2 maçta 6 puan kazandı, Galatasaray 3 maçta 6 puan kaybetti ve ne yazık ki bu beklenen bir şeydi. Fatih Hoca’nın Milli Takım’ın başına gelmesi yanlıştı. Bir yanlışı düzeltmek için bir doğruyu bozmak... Fatih Terim’in uzatmaları oynayan Milli Takım ile sezona henüz başlayan Galatasaray arasında konsantrasyonu, milli takımdan yana olacaktı kuşkusuz. Fizik olarak zaten takımla birlikte değildi iki-üç haftadır. Sahi bu süreçte kaç kez antrenmana çıktı, kaç kez Florya’ya geldi.

        KONSANTRASYON SORUNU SÜRÜYOR

        Galatasaray; pozisyon kalenin, kalecinin burnunu dibinde olduğunda ya ıska geçiyor ya da topu trübünlere, dağlara taşlara atıyor. Ondan sonra da buna şanssızlık deniyor. Oysa sorun belli, hocanın konstrasyonu Milli Takım’da olunca, oyunculardan konsantrasyon bekleyemiyorsun. Galatasaray’da lige verilen aradan sonra en büyük değişiklik futbolcuların saç kesimlerinde olmuş.

        SAVUNMANIN KISIRLIĞI

        Savunmanın merkezinde oynayan oyuncuların top kullanmadaki sınırlı yetenekleri, bütün yükü Melo ve oynadığı zamanlarda Selçuk’un üzerine bindiriyor. Hal böyle olunca Fatih Terim’in asla ödün vermediği orta sahada, daha fazla oyuncu ile topa sahip olma felsefesinden vazgeçiyor, bir oyuncuyu feda ediyor.

        AMRABAT ÇELEBİ

        Kanat oyuncusunun “olmadığı yerde, Amrabat Çelebi...” Galatasaray habire yükleniyor, rakip G.Saray’ın kimle geleceğini biliyor. Amrabat... Ve kolayca kitliyor. Galatasaray yıllardır Arda dışında kanatlarda etkili olan bir oyuncu bulamadı. Habire ortadan yarmaya çalışıyor. Futbolun bu kadar hızlı oynandığı bir dönemde kanatları kulanmazsan, başarılı olmak zor. Mesele hız değil. G.Saray’da son yıllanda izlediğim en yavaş oyunculardan biri Harry Kewell idi. Ancak yaşlı dediğimiz Kewell, en hızlı oyunculardan daha çabuk düşürüyordu, rakip savunmanın kanatlarını.

        BİR KAÇ İSİM DAHA

        Emre Çolak. Emre, 2009 yılında G.Saray A Takımı’na geldiğinde, Arda’nın ilk hallerine benzetmiştim. Aradan 4 yıl geçti hala Arda’nın ilk zamanlarına benzetiyorum, bir adım ilerlemedi. Aynen diğer ağabeyi Aydın Yılmaz gibi. Hakan Balta: Kaptan, sezona iyi başlayanlardan. Adeta çakma sol bek Riera’da ısrarın ne kadar gereksiz olduğunu anlatıyor oynadığı futbolla. Chedjou: Fena bir oyuncu değil ama G.Saray’ın aradığı savunmacı olmadığı kesin. Semih’ten, Gökhan’dan fazlası yok. O zaman da bu paraya böyle bir adama gerek yok.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar