Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GALATASARAY’IN, ligin ilk 3 haftasında üst sıraları zorlayacak 2 takım olan Bursa ve Eskişehir ile deplasmanda oynaması, sezona başlangıç açısından iyi bir fikstür değil. Bursa ve Eskişehir aynı zamanda taraftar desteği ile öne çıkıyor. Ancak Eskişehir tarafından bakıldığında onlar ilk hafta Bursa, ardından F.Bahçe deplasmanına gitti. Dolayısıyla G.Saray lige hazır olmaktan öte, maçlara konsantre değil gibi. Ama asıl sorun Bursa ve Eskişehir takımlarının hem taktik hem de kondisyon olarak maçlara G.Saray’dan hazır başlamaları. İki maçta da G.Saray, en zengin ve yaratıcı bölgesi olan orta sahasında rakibe teslim oldu. Her ne kadar 2. yarıda Amrabat’ın oyuna girişiyle orta saha biraz kanatlara doğru açılsa da, yeterli olmadı.

        SAVUNMANIN GÖBEĞİ...

        G.Saray uzun yıllardır yaratıcı merkez savunma oyuncusu olmadığından savunmadan oyun kurma şansı bulamıyor. Gelen yabancılar da hep orta düzey savunmacılar. Gözler hep Popescu kalitesinde ve aklında oyuncular arıyor. Fatih hocaya sorsak, “Kim istemez ki öyle oyuncuyu” diyecektir. Ancak Şampiyonlar Ligi’nde yüksek hedefiniz varsa, olmazsa olmazlardan biri lider savunma oyuncusudur. Bu durum Melo’nun 5. savunmacı gibi oynamasına neden olduğundan, geçmişte öne çıkan profili göremiyoruz. Fatih Terim’in oyun felsefesinde önemli yeri olan olan orta saha kalabalıklığı bu yüzden eksik düşüyor.

        ZEMİN

        Daha sezon başında Eskişehir sahası böyle olursa, kış aylarında nasıl olacak; merak ediyorum. Her iki takım da zorlandı ıslak zeminde. Ancak Eskişehir daha çok ayakta kaldı her nedense. Maça başlamadan oyuncuların neden bu koşullara göre ayakkabı seçmediklerini ben de anlamadım; herkes gibi.

        FRİKİK

        Başa baş giden maçlarda serbest vuruşlar çok daha önemli hale geliyor oyun içinde. Selçuk İnan, G.Saray’a geldiği günden bu yana çok frikik golü attı. Özellikle bu tip sıkışan oyunlarda pek çok maçı frikik golleriyle çözdü. Drogba’nın gelişiyle artık frikik atamaz oldu. Drogba’nın Chelsea’de pek çok frikik golünü gördük ancak G.Saray’da biraz frikik golü atmak için kendisini fazla zorluyor.

        TARIK ÇAMDAL

        Eskişehirspor’un sol beki Tarık Çamdal, bu maçta sahanın kaleciler ile birlikte en iyi oyuncusuydu. Oyunda kaldığı sürece kanatta hem ilerde hem geride iyi işler yaptı. Münih doğumlu oyuncu bana, Alman Milli Takımı’nın beki Philip Lahm’ı anımsattı.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar