Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milano'daki EICMA Fuarı'nda ilk kez görücüye çıkan 2011 modeller arasında üzerinde en çok konuşulan motosikletlerden biri Ducati'nin Diavel'i oldu

        İlk kez cruiser sınıfında motosiklet üreterek kullanıcılarını şaşırtan Ducati'nin 162 beygir gücündeki hızlı ve güçlü ve motosikleti Diavel, diğer tüm Ducati modelleri gibi hafif ve çevikliğiyle dikkat çekiyor. Ağır ve iri cüsseli cruiser sınıfındaki rakiplerinden neredeyse 100 kg daha hafif üretilen Diavel'in bir başka önemli özelliği de Ducati'nin "dört canlı Multistrada'sı" gibi üç ayrı sürüş moduna sahip olması... Her an hakimiyet ve güven duygusu veren Diavel, sürüş şartlarına göre, "sport", "turing" ya da "şehir içi" kullanım moduyla, sürücüye zengin bir seçenek sunuyor.

        Daha alçak sürüş pozisyonu, uzun ve kaslı tasarımıyla göz dolduran ekstra güçlü Diavel'in, İtalya'nın Bologna bölgesinin aksanıyla "devil" yani "şeytan" anlamına gelen ismini ise tasarımcıları koymuş. Uzun süredir bu projede yer alan Ducati'nin yaratıcı ekibi Diavel'i şöyle anlatıyor: "Aşırı kaslı bir silüetin, hırslı ve leziz bir dokunuşuyla safkan bir motora kafa tutması, engelleri aşan güçlü bir atletin ön saflarda kendine yer bulması gibi bir sonuç yarattı."

        Bu çevik motosikletin şehir içinde fazla kullanılacağı düşünülmüş ve Diavel'in motor bölümüne inildikçe daralan omuzlarına radyatörlü soğutma sistemi yerleştirilmiş. Böylece bu sıra dışı modele, start almaya hazırlanan, kaslı bir atlet görüntüsü kazandırılmış.

        Ducati'nin Türkiye Distribitörü Korlas, ocak ayında üretilecek modeller için şimdiden 20 adet Diavel siparişi verdi. Şubatta Türkiye'ye gelmesi planlanan ancak henüz fiyatı açıklanmayan motosikletin 25 bin Euro civarında olacağı tahmin ediliyor.

        TEKNİK ÖZELLİKLER

        * Ducati'ye özgü 2 silindirli L-Twin motor

        * Hacmi: 1198.4 cc

        * Maksimum güç: 162 Hp

        * Maksimum tork: 127.5 Nm

        * Ağırlık: 207 kg

        * Uzunluk: 2257 mm

        * Traction Control ve ABS

        7 MADDEDE MOTOR KULLANMAMA KILAVUZU

        Motosiklet Teorisi kitabının yazarı Reşat Arbaş ile geçen hafta yaptığımız röportaj özellikle motosiklet tutkunlarından büyük ilgi gördü. ABD'de yaşayan mimar Reşat Arbaş'ı zaman zaman sayfamızda konuk etmeyi sürdüreceğiz. İşte duayen motosikletçi Arbaş'tan, motosiklet kazalarına büyük ölçüde engel olacak önemli tavsiyeler:

        * Alkollü motosiklet kullanmayın. Sürüş sırasında yüzde 100 uyanık olmak gerekir, yüzde 99 değil.

        * Konsantre olamayacaksanız, örneğin kızgın, üzüntülü ve ağır stres altındaysanız kullanmayın.

        * Mümkünse gece kullanmayın.

        * Gece yağış varsa motosiklete elinizi bile sürmeyin.

        * Aceleniz varsa kullanmayın.

        * Ağır atmosfer şartları altında, çok sıcak-çok soğuk, sağanak ve kar yağışı sırasında kullanmayın. Sizin için sorun olmasa bile trafikteki diğer araçlar size problem yaratacaktır.

        * "Kaza çemberinde" son derece dikkatli kullanın. Hatta mümkünse burada hiç dolaşmayın. (Kaza çemberi, merkezi eviniz olan 8 km yarıçaplı bir dairedir. En ciddi kazalar burada olur...)

        KENAN FRANSIZ TAKIMINDA

        "BURADA ŞAMPİYON OLACAĞIM"

        Moto2'nin son iki yarışında tulumunu giydiği Fransa'nın Tecnomag-CIP takımıyla bir yıllığına anlaşma imzalayan Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, "Yeni takımım motosikletine güveniyor. Ben de burada şampiyon olacağıma inanıyorum" diyerek Türkiye'den destek istiyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün de yeni anlaşmasına onay verdiğini söyleyen şampiyon sporcu, içinde bulunduğu durumu şöyle özetliyor: "Anlaştığım takımın bütçesinin bir kısmını Fransa Motosiklet Federasyonu veriyor. Moto2'de takımlar her bir pilot için bir milyon dolar harcama yapıyor ve pilotların çoğundan bu tutarda sponsorluk desteği istiyor. Eğer GSGM'den destek alamazsam ilk yarışa bile çıkamam. Bu sezon 30 tulum eskittim. Sadece tulum giderim 100 bin Euro'nun üzerinde." Dünya Supersport serisi tarihinin en başarılı sürücüsü Sofuoğlu'na Türkiye'den Spor Toto'nun sponsor olması bekleniyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar