Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Motorcular, sele üzerinde konaklayan sevimli ve bir o kadar da inatçı kedilerden kurtulmak için motosikletin üzerine karabiber dökmek, limon sürmek, naftalin koymak gibi ilginç yollara başvuruyor.

        Akşam evinizin önüne park ettiğiniz motosikletinizi, sabah pati izleri ve tüylerle kaplı buluyorsanız geçmiş olsun, artık sizin dışınızda motorunuzu kullanan biri daha var demektir. Kim mi o? Mahallenizin en yakışıklı kedisi sarman ya da tekir. Özellikle çiftleşme mevsiminde hâkimiyet alanlarını belirlemek için motosikletin üzerine çişini yapan davetsiz misafirlerin bu eylemi, motor çalışıp ısındığında dayanılmaz derecede kötü bir kokuya yol açıyor. Motosiklet içerikli web sitelerinden motosiklet.net'te "Kedilerden kurtulmak" başlıklı konuya büyük ilgi gösterilmesi ve birbirinden ilginç çözüm önerilerinin sıralanması, artık kedilerin motosikletli yaşamın bir parçası haline geldiğini ortaya koyuyor. İşte bu beklenmedik durum karşısında ne yapacağını bilemeyip sorununa internette çözüm arayan motosiklet tutkunlarının paylaştığı ilginç görüşler:

        ■ Bir kedi üstünde branda olan motorumun selesini evi belledi. Motorumun her yeri tüy ve çamur içinde. Bunun bir çaresi var mı?

        ■ Servise gittiğimde ustada bir sprey gördüm.

        ■ Kedi sahibi olarak limondan da hoşlanmadıklarını biliyorum. Yalnız motora limon sıkılır mı onu bilmiyorum.

        ■ Keskin kokulu parfümler işe yarıyor. Selenize deodorant sıkarsanız kediler artık uğramaz.

        ■ Üzerine karabiber döktüğünüz bir peçeteyi selenin üzerine koyun.

        ■ Brandanın içine biraz naftalin bulunan bir kese dikin.

        ■ Motorunuza Sivas Kangalı bağlayın, hem kedi hem hırsızsavar olsun.

        ■ Önerim kedileri beslemeniz. Hem de motorun yanına mama bırakarak. Kediler çok temiz oldukları için yemek yedikleri yeri asla kirletmezler.

        ■ Kedileri iyi tanırım, alışkanlıklarından vazgeçmezler. Önce motoru sabunla iyice yıkayın, sonra park yerini değiştirin.

        ■ Evde 5 kedi besleyen biri olarak motorunuzun selesine portakal kabuğu sürmenizi tavsiye ediyorum.

        ■ Kediye ısınabileceği bir yer yapın. Kediyle savaşmaktansa barış içinde yaşamak daha iyi olur.

        ■ Naftalin denedim ama hayvan bu kez gaz maskesiyle mi geldi bilmiyorum, sağı solu parçalayıp gitmiş. Herhalde sinir oldu. Nöbete mi kalksam acaba?

        ■ Kediler üşümesin, altına girip yatsın diye bir senedir üşenmeden motorun üstüne branda örtüyordum. Ama artık isyan ettim çünkü çiş yapmadıklar yer kalmadı. Sprey denemelerine başlayacağım.

        ■ Seleyi bol sirkeli su ile silerseniz kediler asla yaklaşmaz.

        ■ Seleye bez koyup üzerine karabiberi boca ettim. Kedi patisiyle çıkarmasın diye de bezi bantladım. 2 gün hiç uğramadı, 3'üncü gün karabiberli bez ortadan kaybolmuştu.

        ■ Böcek ilacı filan kullanmayın. Selenin üzerine kalın bir battaniye koyun. Hayvancağızın tek isteği sıcak bir yer.

        ■ Benim motoruma bir kere bile kedi yaklaşmadı. Çin malı diye yapıyorlar, zoruma gidiyor. İşte bu yüzden motoru değiştireceğim.

        Çözüm sprey

        Kurtcebe Kara / Veteriner Hekim

        Kediler; çevreye hâkim olacakları, kendilerini emniyette hissedecekleri yüksek bir yer ister. Selesi rahat ve sıcak bir motosiklet de bunun için ideal bir alandır. İlkbahar ve sonbaharda erkek kedilerde testosteron hormonunun yükselmesiyle birlikte cinsel istek artar, idrardaki PH değeri düşerek asidik bir yapı alır. Kediler kendi hâkimiyet bölgesini belirlemek ve diğer kedilere mesaj bırakmak için idrarıyla etrafı işaretlemeye başlar. Kediler için kimyasal birtakım mesajlar içeren idrar zerrecikleri, motor sahipleri tarafından okunamadığı için tahammülü zor keskin bir koku olarak algılanır. Pet shop'larda kedileri uzak tutmak için hoşlanmadıkları keskin kokulardan oluşan sprey'ler satılıyor, üstelik bu ürünler motora da zarar vermiyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar