Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        15 yaşındaki Toprak Razgatlıoğlu, geçtiğimiz günlerde kendinden yaşça büyük pek çok yarışçıyı pistte geride bırakıp bu sezon Türkiye'nin en hızlı iki sporcusundan biri olma unvanını kazandı. Toprak bu yıl üç Avrupa ülkesinde yapılacak 8 motosiklet pist yarışında Türkiye'yi temsil edecek.

        Henüz 15 yaşında ama bu sezon Türkiye'nin en hızlı iki sporcusundan biri seçildi. Aslında bu bir tesadüf ı değil, hız 15 yaşındaki Toprak Razgatlıoğlu'nun genlerinde var. Babası Arif Razgatlıoğlu'nun lakabı "Tek Teker"; motosiklet sporuna meraklı kişilerin yakından tanıdığı bir isim. Toprak da "Armut dibine düşer" deyiminin hakkını vermiş, henüz 5 yaşındayken motosiklete biniyormuş, 7 yaşından itibaren motor parkurlarında dağıtılan ödülleri toplamaya başlamış. 13'üne geldiğinde pistte kendinden yaşça büyük motosiklet yarışçılarına pistin tozunu yutturan yine o olmuş. Alanya'da ilköğretim okulu 8'inci sınıf öğrencisi olan Toprak, bu yıl Türkiye'nin en hızlı iki sporcusundan biri seçildi.

        Toprak bu yıl Türkiye Pist Şampiyonu Barış Tok ile beraber Almanya, Avusturya ve Hollanda'da 8 ayak üzerinden yapılacak, dünyanın her yerinden gelen sporcuların mücadele edeceği Yamaha R6 Dunlop Cup'ta yarışacak. Böyle bir yarışa katılacağı için neler hissettiğini sorduğumda Toprak, heyecanla anlatmaya başlıyor: "Şu an en çok Kenan Sofuoğlu gibi dünya şampiyonu olmak, sonra da Moto GP'de Valentino Rossi ile yarışmak istiyorum. Zaten Kenan Ağabey, başarılı olacağıma çok inanıyor, 'Sen de benim gibi olacaksın ama çok çalışman lazım' diyor. Ben de okuldan sonra bisikletle yokuş çıkıp kros yaparak kondisyonumu geliştiriyorum. Bir de KTM motorumla antrenman yapıyorum. Okuldaki arkadaşlarımın, 'Sen bizim gururumuzsun' demesi hoşuma gidiyor."

        ŞAMPİYON OLMAK İÇİN DOĞMUŞ

        "Motosikletli şov" deyince ilk akla gelen isimlerden biri olan Toprak'ın babası Arif Razgatlıoğlu, oğlunun motosiklet kariyerini gururla anlatıyor: "Bugüne kadar motokros ve enduro yarışlarında çok sayıda birincilik kazandı. 13 yaşında ilk pist yarışında kendisinden büyük ağabeylerini geride bırakıp 4'üncü oldu. Sonra da 2'nci ve 1'inci. Herkes çok şaşırdı tabii... Eski Federasyon Başkanı Süleyman Memnun 'Bu çocuk şampiyon olmak için doğmuş' diyordu. Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun desteğiyle geçen yıl İspanya ve Yunanistan'a da gittik. Toprak, Yunanistan'da 26 yarışçı arasında 4'üncü oldu. Bu yıl da federasyonun davetiyle İstanbul Park'a geldik. Toprak ilk turda çok iyi bir derece elde ederek tüm yarışçıları geride bıraktı. Onun babası, antrenörü, her şeyiyim. Başarılı bir sporcu olması için elimden geleni yapıyorum."

        BARIŞ TOK'TAN DESTEK

        Türkiye'yi Toprak'la beraber Avrupa pistlerinde temsil edecek Barış Tok ise tecrübeli bir isim. 2009 Türkiye Pist Şampiyonluğu ve Doğu Avrupa üçüncülüğü olan başarılı sporcu Barış Tok da, Türkiye'nin en hızlı sporcusu olarak uluslararası arenada mücadele edecek. Deneyimli sporcu, Yamaha R6 Dunlop Cup'ta birlikte yarışacağı genç arkadaşı Toprak'a bilgi, beceri ve tecrübelerini aktararak destek olacağı sözünü veriyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar