Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Özellikle enduro motosiklet kullanıcılarının ilgisini çeken Ride Turkey’in kuruluş amacı hayli ilginç. Avrupa’nın en güneyinden en kuzeyine motorla gitmeyi kafasına koyarak 47 yaşında motosiklet sahibi olan bilişim uzmanı Cem Yıldız, karşılaştığı sıkıntıları başkalarının yaşamaması için kurduğu rideturkey.com’un, arkadaşlarının desteğiyle nasıl geliştiğini anlattı.

        Ride Turkey nasıl ortaya çıktı?

        Ride Turkey, 600 cc üzeri enduro motosiklet kullanıcılarından oluşan bir grup. İnsanlar genellikle bu pahalı enduro motorunu macera ruhuyla alıyor. Ama bu motorun vaat ettiği hayat tarzını yaşayamıyor. Ben de sıkı bir çalışma temposu nedeniyle birçok şeyi ertelediğimi düşünerek, benzer hayallerle hayatımın macerasını yaşamak için 47 yaşında motor sahibi oldum. Daha ehliyetim bile yokken Kuzey Kutbu’na, Nordkapp’a gitmeyi hedefledim. Nasıl bir motor almam gerektiğini bile bilmiyordum. Öneri üzerine BMW 1200 GS aldım. Ehliyet kursunun ardından güvenli sürüş ve enduro eğitimlerine katıldım. 3 ay süren antrenman sürecinin ardından hedeflediğim geziye çıktım. Sıkı bir yolculuk oldu, 22 günde 17 ülkeden geçip 15 bin kilometre yol katettim. Hayalimdeki geziden döndükten sonra ise büyük bir boşluk hissettim. Elimde bir enduro motosiklet var, güya büyük bir macera yaşamışım, artık bu yaşam stilini devam ettirmek istiyorum ama bunu nasıl gerçekleştireceğimi bilmiyorum. Sonra birçok insanın bu sıkıntıyı yaşadığına tanık oldum. İnsanların cesaretlenmesi için uzun yol raporlarını arşivleyip Ride Turkey’de paylaşmaya başladım. Bu raporların, birçok kullanıcının vizyonunu değiştirdiğine inanıyorum.

        Sitedeki forum bölümü ilgi görüyor mu?

        Forum ihtiyacı sonradan ortaya çıktı. Çünkü insanlar tanışmak ve soru sormak istedi. Bugün üye sayımız 1050’ye ulaştı.

        BİLGİ ALIŞVERİŞİ YAPIYORUZ

        Üyelerin ilgisi uzun süre devam ediyor mu?

        İnsanlar gelip geçiyor. İki tür sürücü var; bir şekilde kendini geliştirmiş, genel tecrübe anlamında birikimi olanlar ve bu birikimden faydalanmak isteyenler. Bu iki grup Ride Turkey’de bir araya geliyor. Bu bilgi alışverişi yaklaşık iki sene sürüyor. Ellerindekileri paylaşıyorlar ve kendi yollarına gidiyorlar.

        Yol raporlarını paylaşmak dışında neler yapıyorsunuz?

        Ride Turkey’in katkılarının sürmesi gerektiğine inanan gönüllü arkadaşlarımızla, sürücülerin kendilerini geliştirebilmesi konusunda çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Offroad sürüş eğitimi veren kuruluşlarla iletişim halindeyiz. Gezgin sürücülerin bir araya geldiği bir grup olarak çeşitli seviyelerde planlı antrenman yapıyoruz. Bu anlamda da katılımcılara gezginlik yolunda bir kapı açıyor, bir yaşam modeli sunuyoruz.

        Katılımcıların tepkileri nasıl?

        Çok keyifliler. Eğleniyorlar neticede.

        ÜÇ AYRI ÇALIŞMA PROGRAMI

        Ride Turkey, toprak yol deneyimine sahip, motorundan anlayan, ilkyardım eğitimi almış sürücü yetişmesine katkıda bulunmak için üç ayrı çalışma sürdürüyor:

        AMHO (Ağır Motorlarla Hafif Offroad)

        3 yıldır AMHO etkinliği düzenleyen Ride Turkey, ağır ve yüklü enduro motosikletlerle offroad sürüş becerilerini geliştirmek üzere antrenman yapıyor. Bu çalışmalarda yardımlaşma, bilgi aktarma ve kişisel gelişim hedefleniyor.

        Atölye çalışmaları

        BMW Motosiklet’in desteğiyle atölye çalışmaları düzenleyen Ride Turkey, katılımcılara mekanik eğitim veriyor.

        İlkyardım eğitimleri

        Motosiklet kazasında yaralanan bir sürücünün, yanlış müdahale nedeniyle ömür boyu sakat kalma riski olduğunu dikkate alan grup, üyelerin ilkyardım eğitimlerine katılmasını sağlıyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar