Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünyanın en çok ilgi gören enduro modellerinin yaratıcısı BMW, GS serisinin 30’uncu yılını özel üretim motosikletleriyle kutluyor. 1 980 yılından bu yana asfalt ve araziye uyumlu enduro motosikletleriyle maceracı gezginlerin hayranlığını kazanan BMW, GS serisinin 30 yıllık anısına özel motosikletler üretti. Büyük enduro segmentinde elde ettikleri konumu GS serisine borçlu olduklarını düşünen BMW yöneticileri, bu başarılarını özel üretimle taçlandırmak istedi. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük ilgi gören 30’uncu yıla özel GS serisiyle ilgili detayları ve BMW Motosiklet Türkiye’nin planlarını Marka Müdürü Hakan Bayülgen’le konuştuk.

        30’uncu yıl modellerine ilgi nasıl?

        İlgi çok yüksek ama sorun şu an motor bulamamamız. Şu an gelen müşterilerimize bir ay sonra teslimat yapıyoruz. 30’uncu yıl müşterilerinin yüzde 70’i BMW kullanıcısı ve versiyon tutkunları, yüzde 30’u ise daha önce hiç BMW sahibi olmamış sürücüler.

        BMW kullanıcılarının profilini nasıl değerlendiriyorsunuz?

        BMW kullanıcısı, ne istediğini bilen, motosikletten keyif almakla beraber güvenliğe, eğitime önem veren ve bu markayla kendilerini bağdaştırabilen insanlar... Kesinlikle çok bilinçli bir müşteri kitlemiz var.

        En çok hangi modeller tercih ediliyor?

        Tabii ki GS’ler tercih ediliyor. Şöyle bir skalamız var, en çok sattığımız modeller F 650 GS ile R 1200 GS. Bunları R 1200 GS Adventure takip ediyor. Ardından RT ve 1000 RR geliyor. Super Sport modeli yeni 1000 RR da çok hızlı bir çıkış yaptı. İlgi o kadar yüksek ki, 24 bin Euro’luk bu motoru daha buraya gelmeden, gemideyken satıyoruz.

        R 1200 GS modelinin en çok satan unvanını elde etmesinin nedeni nedir?

        Çünkü R 1200 GS, dünyanın en fazla rağbet gören, en güvenilir ve en uzun süre aynı segmenti korumuş enduro modeli. Büyük enduro sınıfında üretilen yeni bir modelin R 1200 GS’le kıyaslanması bizi çok gururlandırıyor. Tabii ki daha sert, enduro koşullarına dayanıklı motosikletler var. Ama GS serisinin özelliği, touring ve enduroyu en doğru birleştiren, en dayanıklı motora sahip motosiklet olması. O yüzden hâlâ en çok satan model unvanını taşıyor.

        Dünya geneline baktığımızda BMW Motosiklet Türkiye’nin konumu nedir?

        BMW Motosiklet, Türkiye’de 20 yılı aşkın hizmet veriyor. Ülkemizdeki tüm olumsuzluklara rağmen BMW’nin yüzlerce bayisi arasında geçen yıl 51’inci sırada yer aldık. I BMW Türkiye’nin planları neler? 2010’dan sonra fiyat politikasını biraz daha sabit tutmayı planlıyoruz. Bundan sonra daha az indirim olacak. Bu da ikinci el piyasasını çok hareketlendirecek. Daha fazla satmak adına yapılan indirimlerin ikinci ellerde bazı dalgalanmalara yol açtığını biliyoruz. Bu arada BMW Rider Academy daha da büyüyecek. Eğitime daha fazla ağırlık vereceğiz.

        BAŞARININ ÖDÜLÜ

        GS serisi, 1980 yılından beri gerek arazi sporlarında gerek büyük touring enduro segmentinde BMW Motorrad’ın genel görüntüsüne büyük katkı sağlayarak pazarda güçlü bir yer edindi. Bu başarının mükafatı olarak sunulan “BMW R 1200 GS”, “R 1200 GS Adventure”, “F 800 GS” ve “F 650 GS” modellerinin 30’uncu yıl serisi özel versiyonlarına ek özellikler ve ekipmanlar eklendi. GS özel serisine genel bakış:

        ¯ Opak Alpin beyazı gövde rengi.

        ¯ BMW Motorrad Motorsport’u simgeleyen üç renkli etiketler.

        ¯ Depo üzerinde “GS 30. Yıl Serisi” model etiketi.

        ¯ Siyah boyalı tel jant. (R 1200 GS)

        ¯ Ekstra büyük elcik korumaları.

        ¯ Paslanmaz çelikten bağlantılara sahip elcik koruması. (F 800 GS, F 650 GS)

        ¯ Kırmızı renkli selenin üstünde üç boyutlu “GS” baskısı.

        ¯ Kırmızı/siyah renkte sele üstünde üç boyutlu “GS” baskısı. (R 1200 GS Adventure)

        ¯ Sağlam yapıda alüminyum motor koruma kapakları. (R 1200 GS Adventure, F 800 GS)

        ¯ Özel plastikten yapılmış motor koruma kapağı. (F 650 GS)

        ¯ Beyaz sinyal lambaları. (F 800 GS, F 650 GS)

        ¯ Magnezyum renkli jantlar. (F 650 GS)

        ¯ Karartılmış ön cam (Sadece Avrupa için)

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar