Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstanbul’un yeme-içme hayatının kalbinin attığı Pera’da restoran-kafe konseptiyle hizmet vermeye başlayan Tünel6, Osmanlı mutfağı ağırlıklı lezzetleriyle yeni buluşma noktası olmaya aday...

        ADINDAKİ 6 rakamını tarihin ilk devlet dairesi olan 6. Daire-i Belediye Nizamatı’ndan alan Tünel6, Osmanlı, Ermeni, Rum ve Sefarad mutfağı esintili lezzetleriyle hizmete girdi. Öğlen ve akşam yemeklerinin yanı sıra kahvaltı mönüsüyle de dikkat çekiyor. Etnik mutfaklardan oluşan tatlıları da denemeye değer. Osmanlı mimarisini modern çizgilerle birleştiren konseptiyle yerli misafirler kadar turistlere de hitap etmeyi hedefliyor. Mekân haftanın her günü 08.00-22.00 saatleri arasında açık.

        3 mutfak 3 tatlı

        ERMENİ MUTFAĞI

        NAZZOK KURABİYESİ

        ERMENİ mutfağının izlerine Anadolu’nun hemen her yerinde rastlarız. Ancak İstanbul’daki Ermeni mutfağı daha farklı, daha rafine bir mutfak. Araştırmalar Ermeni mutfağının Urartular dönemine dayanan bir tarihe sahip olduğunu söylüyor. İstanbul Ermeni sofraları denilince akla önce dolmalar geliyor. Özellikle de midye, uskumru ve dalak dolmaları pek meşhur. Ermeni mutfağı oldukça yorucu ama memleketimizin en lezzetli mutfaklarından biri. Dilerseniz Ermeni mutfağınının leziz tatlısı nazzok kurabiyesini Tünel6’da yiyebilirsiniz.

        RUM MUTFAĞI

        ILIK BOUGATSA

        RUM kısaca, Romalılar döneminden kalan Anadolulu demek. İstanbul Rum mutfağı, baharatın dengeli ölçülerde katıldığı, karmakarışık salçaların kullanıldığı, taze ve nitelikli ürünlerin tercih edildiği lezzetli yemeklerden oluşur. Bu mutfağın en belirgin özellikleri, şeker ve limon karışımlarının bazı yemeklere özellikle eklenmesidir. Ilık bougatsa da mekânda denenmesi gereken tatlılardan biri.

        SEFARAD MUTFAĞI

        VİŞNELİ SEMOLA

        oldukça karışık bir yeme-içme kültürüne sahip. Ortaçağ’da İber Yarımadası’nın kuzeyinde Roma’nın etkisinde yemek pişirilirken, güneyinde daha çok İslam izleri görülmekteydi. Romalılar bağ ve zeytin ağacı dikip buğday ekmişti. Araplar ise pirinç, şekerkamışı, badem, narenciye, patlıcan, ıspanak ve enginar yetiştirmekteydi. Bu alışkanlıkların hemen hepsi Sefarad mutfağında birleşti. Vişneli semola tatlısı da bu kültürün lezzetlerinden biri.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar