Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Esin Övet Allah şaşırtmasın
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Dilan-Engin Polat çifti yaklaşık bir yıldır etrafa para saçıyor. Euro ve dolarlardan yaptığı taçları ile dolaşıyor. Pırlantaları, lüks arabaları, billboardlarla, yüzlerce güllerle yaptıkları şovları milletin gözüne sokuyorlardı. Ta ki, Dilan Polat'ın "Kocaaam Engin bana uçak aldı" diyene kadar.

        O uçak Dilangillerin sonunun başlangıcı oldu. Artık, "Hayırdır siz kimsiniz. O paraları nereden buluyorsunuz? Nasıl zengin oldunuz" diyenlerin sayısı yükseldi... Kısacası hiç beklenmedik sesler yükseldi... Ve paranın kökü araştırılmaya başlandı...

        Sonra ne oldu Dilangiller geri bastı ve "Aslında uçak alınmadı kiralık" dendi... 40 bin dolarlık kiralanan uçağın mevzusu kapatılmaya çalışıldı. Ama artık bombanın pimi çekilmişti bir kere... Bombanın pimi çekilmişti bir kere ancak Dilangiller durmadı, milletin kendilerini araştırmalarını dikkate almayarak olayın daha da üstüne gitti. Hem de en çirkin şekilde.

        -Milletin yüzüne yüzene tükürüp, hareket edip, aşağıladılar.

        -2021'den sonar bir anda gelen paranın "Helal para" olduğunu dile getirdiler.

        -Dilan Polat, Engin Polat'ın ticari zekası olduğunu kısa sürede işleri yoluna soktuğunu anlatmaya çalıştı.

        -Altın parçalarından içtiği kahveleri daha da milletin gözüne soktu.

        -"Bir gün içinde 750 bin TL harcıyorum" diyerek bu paraların kendileri için küçük rakamlar olduğunu söyledi.

        -"Paramı kıskanıyorsunuz" dedi.

        -Namaz kılarken görüntüler paylaştı.

        -"Devletim, sevenlerim var" dedi...

        Yani dedi dedi dedi...

        Ve şimdi de altın bayraklı koltuklarından, sıcacık yataklarında kaldırıp Vatan Caddesi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde çapraz sorguya alındılar.. Annemin dediği gibi "Allah şaşırtmasın!"

        ***

        Sarı zarf ayrıntısı

        Bir gece ansızın, uykunun en tatlı yerinde Dilan, Sıla, Engin Polat ile birlikte 30 kişi de gözaltına alındı. Dilangillere bu operasyon yapılırken çok titiz ve dikkatli çalışıldı.

        Öncesinde emniyet ekiplerine sarı zarf dağıtıldı. Ve tam gözaltına alınacakları zaman o zarfların açılması istendi. Zarf açıldığında ise Dilan-Engin Polat ile birlikte ailesinin de gözaltına alınması emri vardı. Son dakika kimseye haber verilmesin ve kimse kaçmasın diye düzenlenen bu sistem ile saatler sabaha yaklaştığında, uykunun en tatlı yerinde Dilan Polat sıcacık yattığında uyurken, Engin Polat da evde ayakta bir şekilde gözaltına alınıp Vatan Caddesi'ne götürüldü.

        Hazin bir son.

        Millete tükürürken, paralar saçarken, helikopter ile çocuklara alınan evleri gösterirken, "Enerji" derken, paraları bu kadar göze göze sokup tatlı, lüks hayat sürdürürken filmin sonu hazin bitti.

        Allah şaşırtmasın...

        Bu yaşıma geldim, şimdiye kadar hep şunu gözlemlemiş ve her seferinde de aynı noktaya gelmişimdir; para çok para insanı çıldırtabilir, delirtebilir, güçlendirebilir ve olduğu kişilikten çok başka bir kişiliğe taşıyabilir. Hele ki, çok kısa süre içinde kazanılan ve kaynağı nereden geldiği belli olmayan bir paraysa. Ve sınırsızsa. Eğer böyle bir durum içindeyseniz şunu sakın unutmayın, "Allah çok kısa sürede ciddi parayı verdiği kulunu sınar ve denermiş..." Yani 2021'den sonra kazanılan bu yüksek para Dilangillerin de şirazesini kaydırdı. Bence ciddi bir şekilde de şaşırttı.

        ***

        Bu olay örnek olsun

        Özellikle son yıllarda genç yaştaki kız ve erkeklerde "Ne okuyacağım, ne çalışacağım. Influencer olurum. Güzellik merkezi açarım. Bilmem ne yaparım. Hem zengin olur, hem keyif yaparım" diyor ya... Alın size örnek gibi örnek.

        Kısa yoldan, haksız yere edinilen güç ve paranın sonu yok gençler. Bunca yıldır gördüğüm kadarıyla haksız ve illegal şekilde para kazanan kişilerin hiç iyi sonu olmamıştır.

        Şimdi, "Dilangiller çok fazla göze soktu. Sessiz olsalar kimse farkına varmazdı" diyebilirler. Ya da denebilir.

        Fakat geçmiş zamanda sosyal medya yokken de bunun çok örnekleri var. Yani birçok kişinin sonu soğuk demir parmaklarının arkasında oldu, oluyor.

        O yüzden siz siz olun bilmediğiniz işlerle, haksız kazanç sağlamaya kalkmayın.

        Bu olay gençler için ciddi bir örnektir ve örnek olsun.

        -Bu tür masalların sonu hep hazin biter.

        -Bir şeyler yanlış gidiyor, usulsüz olayların içine giriyorsanız onun sonu iyi olmaz.

        -"Onlar yakalandı ama ben yakalanmam" denseniz benden size tavsiye. Eninde sonunda doğru gitmeyen bir mevzu var ortaya çıkar.

        -Hiçbir şey gizli kalmaz, eninde sonunda ortaya çıkar.

        ***

        Aile'den örnek sahne

        Show TV'nin reyting rekorları kıran, Kıvanç Tatlıtuğ, Serenay Sarıkaya gibi şahane bir kadrosu olan "Aile"den Dilangillere gönderme gibi bir sahne geldi. Bu sahnede Kıvanç Tatlıtuğ'un canlandırdığı Aslan karakteri, karşısında tam da son günlerin sosyal medyasında gösteriş meraklısına "Yakut, zümrüt, elmas bunlara yönelin. Bunlarda KDV yok. Bir de postları mail order ile çektin mi ooooo yokuş aşaaaaa. Moda bu aralar. Ama bak bak sizi sosyal medya hesaplarından takip ediyorum. Paranızı insanların gözüne sokmayın. Olan var, olmayan var, aç var, açıkta olan var" akıl veriyor.

        Yani Dilan-Engin Polat çiftinin son yıllarda yaptıklarını anlatıyor. Örnek veriyor. Bakın son yıllarda o kadar çok var ki, böyle örnekler. Dizilerin bunlara dem vurması önemli.

        Anlatması, gözlerine sokması, dile getirmesi...

        Şöyle ki!!!

        -İnsan alın teri ile kazandığı parayı öyle kolay savurmaz.

        -Alın teri ile kazanılan para öyle saçlarda taç yapılmaz.

        -Zor kazanılan, hakkıyla kazanılan para böyle har vurup harman savrulmaz.