Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Esin Övet Yer gök bayrak olsun, Cumhuriyet sen çok yaşa

        Ben bugün düşünebiliyor, gülebiliyor, konuşabiliyorsam... Düşüncemi ifade edebiliyor, hayal kurabiliyorsam... Sıcak yatağım, ekmeğim, aşım, varsa... Ailemle, dostlarımla, memleketimde özgürce gezip dolaşabiliyorsam... Özellikle biz kadınlar özgür irademizle karar verebiliyorsak... Seçme ve seçilme hakkına sahipsek, eğitim alabiliyorsak hepsi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize 100 yıl önce armağan ettiği Cumhuriyet sayesindedir.

        Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının hayatlarını bu uğurda ortaya koydukları Cumhuriyet bizim en kutsal emanetimiz.

        Her Türk vatandaşı gibi benim de bugünüm özel ve anlamlı. Hem de çok ama çok anlamlı. Çünkü bugün Cumhuriyet 100 yaşında. Evet çocukken bayram coşkusu yaşar geçerdim. Cumhuriyet'i kutlar bu kadar anlamının büyüklüğünü çözemezsin. Fakat yaş aldıkça Cumhuriyet Bayramı'nın bizler için anlamını çok daha iyi anlıyorum. Hem de fazlasıyla... Mustafa Kemal Atatürk, 10. Yıl Nutku’nda 29 Ekim’in en büyük bayram olduğunu belirtmiş. Evet bu bayram çok büyük bayram. Ve bunu en derin coşkularla yaşamamız, korumamız gerekiyor.

        Unutmayın, tüm dünyanın hayran olduğu ve hâlâ dillerinden düşürmediği Atatürke sahip olmuş çok kıymetli bir ulusuz. Ve bence çok ama çok şanslıyız.

        Geçen hafta Atam'ın gözlerini açtığı odasında otururken de bunu düşündüm. Selanik'te gözlerini açıp, büyüdüğü evde tüylerim diken diken, gözlerim ıslak Atam'ın bize armağan ettiklerini düşündüm.

        Atam izindeyiz. Daima senin yolundayız. Bu dün de böyleydi, bugün de böyle, yarın da böyle olacak.

        O yüzden sen çok yaşa Cumhuriyet.

        ***

        Bugün en coşkulu gün

        Cumhurbaşkanımız, "Cennet vatanımızın 81 vilayetinde tüm kardeşlerimi, yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızı evlerini, dükkanlarını, arabalarını Türk bayraklarıyla süsleyerek Cumhuriyetimizin 100'üncü yaşını selamlamaya, bu gurur gününe ortak olmaya davet ediyorum. Yer gök bayrak olsun!" dedi.

        Evet tam da bugün yer gök şanlı bayrağımız olsun. Cumhuriyetimizi şanına yakışır bir şekilde kutlayıp Atatürk ve silah arkadaşlarını analım.

        Bugün memleketin dört bir yanında da coşku ve etkinlikler var.

        Kenan Doğulu İzmir Kültürpark, Oğuzhan Koç Bolu Demokrasi Meydanı, Emirhan Can İğrek İzmir Torbalı 7 Eylül Stadyumu, Gülben Ergen Kumluca Cumhuriyet Meydanı, Ece Seçkin Bodrum Belediye Meydanı, İrem Derici Manisa Saruhanlı PTT Binası yanı, Hadise İstanbul Kartal Meydanı, Yıldız Tilbe Gemlik Demokrasi Meydanı, Murat Boz Ankara Gölbaşı Atatürk Sahil Parkı, Aşkın Nur Yengi Karamürsel İlhan Çınar Alanı, Melike Şahin Şişli Maçka Demokrasi Parkı, Moğollar Didim Kent Meydanı, Aleyna Tilki Antalya Döşemealtı Belediyesi Kent Meydanı, Cengiz Kurtoğlu Kütahya Yedigöller 100. Yıl Kültür Parkı, Alişan Silivri Sahili, Derya Bedavacı Bahçelievler Milli Egemenlik Parkı, Merve Özbey Karadeniz Ereğlisi Atatürk Anıtı ve daha birçokları... Hadi bugün bize armağan edilen bu güzel bayramı kutlama zamanı.

        ***

        Bugün

        Atatürk ve silah arkadaşlarına minnetini sık sık hatırla.

        Özellikle biz kadınlar Cumhuriyetimizin bize kattıklarını asla ve asla unutmayıp daha çok sahip çıkmalıyız.

        Yaşasın Atatürk, yaşasın Cumhuriyet.

        Nice yüzyıllara.

        İyi bayramlar... İyi Pazarlar.

        Huzurla, kavgasız, gürültüsüz, tehlikesiz, güvenle şahane bir bayram olsun...

        ***

        Helal Kızılcık Şerbeti

        Show TV'nin reyting rekorları kıran dizisi "Kızılcık Şerbeti"nin her bölümü olay. Özellikle muhafazakar ve seküler iki aileyi ve günümüz Türkiye'sini çok iyi anlatıp, yansıtıyor. Ve haliyle bizlere de her hafta tartışacak bir konu çıkıyor.

        Bu hafta da yine heyecan dolu sahneler ekrana geldi. Ancak Cumhuriyet'in 100. Yılına özel sahnelerin ekrana gelmesi herkesi çok duygulandırdı.

        Bütünleştirdi, o coşkuyu hatırlattı.

        Arabalara, balkonlara, camlara astıkları Türk Bayrakları ile "Biz farklı görüşte olabiliriz. Farklı düşünebiliriz, farklı hayatlar yaşayabiliriz. Ancak bir bütünüz, bu topraklar bizim, Cumhuriyet bizim, ayrılmamalıyız" mesajını da şahane verdiler.

        Helal tüm ekibe...