Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Esin Övet Şu ara pek popülermiş
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Yeşil ekranlardan nerelere geldik. Her gün yeni bir şey öğrenmek zorunda olan bir neslin evladı olarak, her yeni duyduğum mevzu karşısında şok içinde kalıyorum. Ve ben hala şok olabildiğime "Şok" oluyorum. Neyse malum Z kuşağı her gün yeni bir şey atıyor ortaya. Şu sıralarda da "Bariyer İlişki" ve "Sunroof Kız" mevzuları pek popülermiş.

        Yani kendi aralarında "Aman o bariyer ilişki"de ya da "Sunroof kız o sana gelmez" falan mı diyorlar acaba.

        Gerçekten arkadaşlar bunlar ne demek? Ve gerçekten siz hangi memlekette ya da dünyada yaşıyorsunuz. Hayır "Sunroof" arabalar da olmaz mı? Ay biz ne yaşıyoruz. Ya da biz öldük de onlar mı yaşıyor? Gerçekten her gün saçma sapan şeyler çıkıyor. Ve bu işin sonu nereye varacak bu dil neyin dili ben bilmiyorum.

        "Sunroof kız" tabiri başını kapatmayan kızlar için kullanılıyormuş. Bin yıl düşünsem aklıma gelmez. Milletin beyni neden bu tarz şeylere çalışıyor bazen hiç anlamıyorum.

        "Bariyer İlişki"de eskiye dönmemek için yeni sevgili yapma durumuna verilen tabirmiş.

        Duyduğumda yüzümün takındığı ifadeyi size göstermek isterdim ama gösteremiyorum sadece hala güldüğümü itiraf edebilirim. Ve annelerimiz gibi "Ah ah daha neler duyacağız evladımmmm" diyerek aklınıza mukayyet olun diyorum.

        *

        Aşksız olur mu Yıldız

        Unutulmaz, unutulamayacak şarkıların kadını Yıldız Tilbe, "Bana seksi demeyin hakaret gibi geliyor. Ben güzel kadınım" demiş. Evet Yıldız Tilbe seksi bir kadın değil. Güzel hem de dünyalar güzeli bir kadın. Çünkü sözü, özü bir.

        Lafının her zaman arkasında.

        Yüreği güzel, olduğu gibi, samimi... Sinsi değil neyse o, "Bam bam bam" Tüm yüreği ortada... Şarkılarından da belli değil mi zaten?

        Şimdi de, "Dizine Vuracaksın" diye bir single çıkarttı. Bana farklı bir Yıldız şarkısı gibi geldi dinledikçe "Bu resmen Yıldız şarkısı" diyorum. Çünkü yine göndermeli, ders vermeli, meydan okumalı. Daha ne olsun.

        Bu arada "Aşk hayatım çok şükür bomboş!" demiş. Bu da son yıllarda birçok kişinin dilinde. Çünkü gerçek diye bir şey kalmadı. Tuhaf bir dönemden geçerken sadece aşk değil arkadaşlık, dost, aile kavramının içi de bomboş kaldı sanki. Kimsenin kimseye tahammülü kalmadığı bir dönem de gerçek aşk artık çok zor bulunur ben size söyleyeyim. Çünkü herkesin aklı bir başkasında. Ya da başkalarında... Ve "Ben buradayım ama başka bir şey mi kaçırıyorum" duygusundan. Kimse "An"ı yaşamadığı için hep daha başka ve iyi seçeneğim var mıdır? Diye soruyor kendine. Ve yaşadığı ilişkiye de sahip çıkamıyor.

        O yüzden de gerçek dost, arkadaşlık, aşk bulabiliyorsanız kıymetini bilin ve emek verin derim.

        *

        Takılanlar

        - Önceki gün sahneye çıkan Gülşen'in görüntüsünü izlerken, sahneye çıkıp pantolonunu çekme ihtiyacı hissettim. Yani üzerindeki şey çekilecekmiş de, yarım kalmış ya da düşmüş gibi bir görüntü veriyordu. Ah şu his ah...

        - Beyonce, 2,7 milyon kişinin izlediği Beyonce Renaissance turnesinden 579 milyon dolar kazanmış. "Bizim ünlüler de ancak kıyafetini saçını taklit eder" diyerek bir bardak su içiyorum.

        *

        Bugün Adana Lezzet Festivali’ndeyim

        Diyete girdiğim tam da şu günlerde hafta sonunu “Adana Lezzet Festivali”nde geçirecek olmam benim için şans mıdır, şanssızlık mıdır bilmiyorum ama bu festival kaçmaz dedim düştüm yollara.

        Bugün her yıl damaklarda iz bırakan, bu yıl da 7’nci kez düzenlenen Adana Lezzet Festivali için güzel memleketimin güzel şehri Adana'da olacağım.

        Adana Valiliği’nin ev sahipliğinde, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla pazar gününe kadar sürecek festivalde yok yok şimdiden söyleyeyim.

        Geçtiğimiz yıl 660 bin üzerinde kişiyi ağırlayan Adana Lezzet Festivali’nde bu yıl daha çok kişi bekleniyormuş. Düşünün Türk Hava Yolları bile bu festival için ek sefer koydu. 50’nin üzerinde şef ürünlerini tanıtacak.

        Ben de detayları dönünce aktaracağım elbet.

        Şimdilik iyi hafta sonları olsun…