Habertürk
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Göğüs çalışmalarında barbell mı kullanılmalı, dumbbel mı? Bu sorunuza "Farketmez" cevabı aldıysanız bir de bu haberi okuyun

Vücut geliştirme sporu için çok şey yazılır, çizilir söylenir. Vücudun her bölgesini geliştirmenin ayrı ayrı püf noktaları, taktikleri ve teknikleri vardır. Bu nedenle de özellikle son yıllarda spor salonlarında daha fazla sayıda spor hocası çalıştırıldığını ve birebir (yani hoca ile ve onun yönlendirmeleriyle) çalışmaların arttığını görürüz.
Fakat bu sporla ilgili tarihi kadar eski de bazı kritik soru işaretleri vardır. Ve bu soruya verilen de birbirinden farklı cevaplar.

İşin püf noktası ise aslında verimli çalışmaktan geçer. Aylarca kilolarca ağırlığın altına girip bütün enerjinizi harcadıktan sonra hiçbir sonuç alamamak veya iri ama çok biçimsiz bir vücuda sahip olanları görünce bu soruların önemi de pişmanlıklarla birlikte daha iyi anlaşılır. Öyle ya onca eforun sonucu bir felakettir.



İyi bir vücuda sahip olmak için en kritik kasların başında ise göğüs kasları gelir. Daha geniş, biçimli, iri ve çıkık göğüslere sahip olmak daha gösterişli bir vücuda sahip olmanın en önemli fazlarından birini oluşturuyor.



Göğüs antrenmanları içinse en kritik soru, ağırlık çalışmalarında bar mı yani barbell mı kullanılmalı yoksa dumbbell mı kullanılmalı? Muhtemelen çoğu kişi bu soruya "ikisi arasında pek bir fark yok" yanıtını alıyor. Fakat işin aslı pek de öyle değil. Daha hızlı sonuç almanın da bazı püf noktaları var.



Yeşilköy Spor Kulübü'nden fitness eğitmeni Kerim Oray Atilla, işte o püf noktasını HABERTURK.COM okurları için açıkladı. Atilla'ya göre iki çalışma şekli arasında performans, elde edilen verim ve riskleri açısından çok ciddi farklar var.