Habertürk
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Yeni havalimanında yer alacak ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’ için tasarım yarışması başladı. Semazenlerden, Osmanlı desenlerine kadar farklı konseptler hazırlayan dünyaca ünlü tasarımcılar hünerlerini sergiledi

Gökhan ARTAN/ GAZETE HABERTÜRK

İstanbul’un 3. havalimanında yer alacak ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’ için tasarım yarışması başlatıldı. Yarışmaya; Zaha Hadid, Moshe Safdie, Grimsaw-Nordic, Massimiliano Fuksas, Pininfarina-Aekom, RMJM Architects gibi tasarım dünyasının önemli isimleri hazırladıkları projelerle katıldı.

İGA, İstanbul Yeni Havalimanı’nın ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’ için dünyanın önde gelen tasarımcılarını davet ederek bir tasarım yarışması başlattı.

Toplam 5 bin metrekare inşaat alanına sahip, 95 metre yükseklikte yapılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı’nın Hava Trafik Kontrol Kulesi için Zaha Hadid semazen dönüşlerinden, Moshe Safdie Osmanlı geometrik desenlerinden, Massimiliano Fuksas minarelerden, Pininfarina-Aekom lale çiçeği formundan, RMJM Architects İstanbul’un martılarından esinlenirken Grimsaw-Nordic ise terminal binası ve genel havaalanı tasarımıyla bütünlük sağlayacak bir konsept ile hazırladıkları tasarımları paylaştı.

İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu, “Projeleri değerlendiriyoruz. En kısa sürede sonuçları paylaşacağız” dedi.