Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Doksanlar geçeli 14 yıl oldu. O yıllar; bugün partilerde, televizyon programlarında, sosyal medyada canlandırılıyor. Sinema üzerine çalışmalarıyla tanınan Rıza Oylum ise 90’lar kitabında o dönem hayatımızın olmazsa olmazlarını biraraya getirdi

        Mizah ve nostalji dolu “90’lar” kitabında Rıza Oylum o yıllarda hayatımızın olmazsa olmazı 175 başlık çıkarıyor. İşte 1990’lara dair, jiletli konserlerden Hugo’ya, Tasolardan 900’lü hatlara uzanan bir hafıza tazeleme fırsatı...

        PEMBE DİZİ

        Marimar’lar, Maria’lar, Rosalinda’lar... Brezilya’dan dünyaya yayılan bu dizilerde; aşk, entrika, ihanet, iftira çokça karşımıza çıkar. Genellikle hüzünlü bir kadının hikâyesini konu alan pembe diziler, kadınların evde oturduğu ülkeler için hazırlanırdı.

        PERMA SAÇ MODASI

        Saçların kıvırcık yapılması modasının nasıl başladığı bilinmiyor. Etkisi ev kadınlarına kadar yayılan bu moda, kocalarından habersiz perma yaptıran kadınlar için aile içi şiddet vakalarına da sebebiyet vermişti.

        KASET DOLDURMA

        Boş kasetlerin istenen şarkılarla doldurulmasıyla bu “kişisel albümler” ortalığı sarmıştı. Doldurulan kasetlerin sevgiliye hediye edilmesi ise “kaset doldurma”nın ikinci aşamasıdır.

        VERESİYE DEFTERİ

        Marketlerin henüz yaygın olmadığı dönemlerde evlerin yiyecek ihtiyaçları her köşe başında bulunan bakkallardan karşılanırdı. Kredi kartının henüz her cüzdanda birer, ikişer sıralanmadığı zamanlarda bakkallarda birer veresiye defteri olurdu. Ay başında maaşlar alındığında deftere bakılır, ödeme yapılırdı.

        ‘1 KOYUP 3 ALICAZ’ SİYASETİ

        1991’deki Körfez Savaşı’nda aktif politika izlemek isteyen Özal, bu sloganla görüşünü savunmuştu.

        ESAT KIRATLIOĞLU’NUN SAÇI

        Tansu Çiller’in iktidar olduğu dönemde yanında yer alan DYP’li siyasetçi Esat Kıratlıoğlu, siyasetten ziyade başının solunda uzun bıraktığı bir tutam saçını sağa tarayıp kelliğini kamufle ederek adından söz ettirdi.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar