Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ‘ROKOKO ve Addis Ababa nedir?’ diye sorulsa çoğumuz Rokoko için mimari bir akım, Addis Ababa için de Etiyopya’nın başkenti cevabını veririz.

        Doğrusu da bu zaten! Ancak her ikisinin de yapımı oldukça meşakkatli birer pasta adı olduğunu bilenimiz çok azdır.

        Az bilinir diyorum zira gitgide daha da azalıyor bu çikolata ve meyveyle yapılan dondurmavari pastaları imal eden pastanelerin sayısı.

        Koçlar’dan Sabancılar’a pek çok köklü ailenin de müdavimi olduğu Çengelköy’deki Seval Pastanesi ile tarihi Baylan Pastanesi’nin, her iki pastayı da hâlâ ürettiğini gayet iyi biliyorum.

        Ancak geçenlerde Ankara’ya gittiğimde Kavaklıdere Divan Oteli’nin girişinde hizmet veren Divan Pub’ın mönüsünde de karşılaştım bunlardan biri olan Rokoko pastası ile…

        Restoran şefi Cem Arıkan’ın dediğine göre yıllardır da varmış mönülerinde. Hem de tüm Divan Pup’lar da.

        Her Divan Pub’a gittiğinde mönüye bakmaksızın Ankara tava, kuzu incik ya da döner, tatlı olarak da profiterol siparişi veren bir tip olduğumdan sanırım gözden kaçırmışım bunca zamandır Rokoko’yu..

        Başta da dediğim gibi çok yaygın değil bu iki pasta çeşidi de bizim ülkede. Aramızda hiç denemeyenlerin bile olduğundan eminim. Ancak deneyince tiryakisi olacaklarından da...

        **********

        GERÇEK KOBE ETİ!

        KARS ve Gebze’deki besi hayvancılığıyla uğraşan Budak Ailesi’nin genç kuşak üyelerinden Sidar Budak.

        Hayvancılıkla pek de ilgisi olmayan makina mühendisliği üzerine yapmış tahsilini. Ardından da yıllarca eğitmenlik yapmış.

        Derken bir gün ilim, irfana ‘Yeter’ deyip ve aile işine yönelmiş.

        İşi farklı bir boyuta taşımak adına Miami’ye gitmiş. Burada dünyaca ünlü steakhouse’larda çalışmış. Bu işi en iyi yapanlardan öğrendikten sonra da yurda dönmüş.

        Ailenin besi hayvancılığını lezzete dönüştürerek ‘Beeves Steak Burger’ adını verdiği bir dükkân açmış Nişantaşı’ndaki City’s Alışveriş Merkezi’nin mahalle katında.

        Kısa sürede et ve burger tutkunlarının gözde mekânı haline gelmiş marka. Ardından da zincirleşmeye başlamış.

        Bugün İstanbul, İzmir ve Riyadh şubeleri bulunan Beeves’i diğer steakhouse’lardan ayıran en büyük fark, dünyanın en iyi eti olarak kabul edilen ‘Kobe Eti’ni Türkiye’de ilk ve tek servis eden mekân olması.

        Tadın derim!

        **********

        KUPAYA ÖZEL TATLAR

        HER ne kadar ilgilenmeyenlere gına getirse de futbol fanatikleri için yeri doldurulmaz bir organizasyon yarısını geride bıraktığımız FIFA Dünya Kupası Turnuvası.

        Özellikle de Almanya’nın elenmesinden sonra ezber bozan karşılaşmalara ev sahipliği yapmaya başladı turnuva.

        Durum böyle olunca maç coşkusunu dev ekranda yaşatmak için kolları sıvadı İstanbul mekânları.

        Kuruçeşme’deki Sortie turnuvaya özel bir yemek mönüsü, Raffles İstanbul Hotel ise havuz başında özel kokteyller sunuyor misafirlerine.

        CVK Park Bosphorus’un mönüsünde ise ‘Trophy Burger’, ‘Tribün Tabağı’ ve ‘Stadium Rhapsody’ gibi atıştırmalık lezzetler ağırlıkta.

        “Yok ben restorana ya da bara gitmeden de sosyalleşmek istiyorum” derseniz Zorlu Center tam size göre. İstediğiniz yiyeceği ve içeceği yanınıza alarak Zorlu PSM’nin amfisine yayılıp bir güzel izleyebilirsiniz maçları…

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar