Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OKUMAYI öğreten annesi ile kitapları sevdiren babasına ettiği teşekkürle başlıyor Dr. Fatoş Karahasan’ın “Açılın Gençler Geliyor” adlı kitabı.

        Fatoş, yıllarca ülkemizin önde gelen reklam ajanslarında yöneticilik yaptıktan sonra kariyerine Bilgi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak devam eden, aynı zamanda da gazetecilik yapan son derece değerli bir dostumdur.

        Bomba gibi konuları ele aldığı bu dördüncü kitabı Fatoş’un.

        Z kuşağının son yıllarını yaşayıp ”ALFA” ile tanışmaya hazırlandığımız şu günlerde, ülkemiz gençleriyle ilgili son derece önemli araştırmalar var kitapta.

        Mesela teknolojinin kuralları ve nesilleri değiştirdiği bu çağda teknolojiyi kullansalar da küresel dünyada yer almıyormuş Y ve Z nesilleri.

        Bizler gibi hayatı uzun, dünyayı küçük değil; tam tersi, hayatı kısa ve dünyayı da kocaman görüyorlarmış.

        Özellikle bu nesillerle çalışmaya başlayan biz yaştakilerin mutlaka okuması gereken bir kitap.

        **********

        BODRUM’DA POP-UP BULUŞMA

        BİR pop-up modasıdır aldı gidiyor. Restorandan bara, çiçekçiden butikçiye kadar hemen herkes her şeyin bir ”pop-up”ıyla yani ”bir varmış bir yokmuş” haliyle çıkıyor karşımıza.

        Geçen hafta sonu da İstanbul’un en ünlü mekânlarından Bebek Lucca, yalnızca bir günlüğüne Bodrum’daydı.

        Yalıçiftlik’teki Barbaros Reserve’in plajına üs kuran Bebek Lucca, Bodrum’da tatil yapan ne kadar cemiyet, sanat, iş ve basın dünyası mensubu varsa hepsinin akınına uğradı resmen diyebilirim.

        Bence böylesine ilgi gören bir işin pop-up hali yerine kalıcısını hayata geçirmeyi düşünmeli her iki markanın yaratıcıları Cem Mirap ile Ozan Şener.

        **********

        AH BU INSTAGRAM

        HER sene bir kere olsun zihnen, bedenen ve ruhen arınmaya vakit ayırıp bir haftalığına atıyorum kendimi bir detoks kampına. Bu seneki Ramazan Bayramı’na denk geldiğinden en zorlu olanını yaşadım diyebilirim. Neden mi?

        Gittiğim sağlık kampı Vivamary’nin ilk felsefesi kilo verdirmek değil, amaç bağırsağı ve organları rahatlatmak. Dolayısıyla öğün aralarında adeta nadasa bırakıyorsunuz tüm sisteminizi.

        Her ne kadar kürlerle, terapilerle ve bakımlarla oyalansanız da ilk fırsatta sosyal medyada buluyorsunuz kendinizi.

        Bayram ya! Baklavadan börekten, tandırdan kebaptan geçilmiyor Instagram’da. Eğlenceler de cabası! Deniz Seki efkârlı efkârlı söylüyor, David Şaboy dımtıs dımtıs çalıyor.

        Ancak bütün bu çileye değiyor. Zira bir haftada insan tekrar doğuyor.

        **********

        BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM

        DOĞRU söylüyorum. Cidden 20 Haziran benim doğum günüm.

        ”Bundan bize ne?” diyebilirsiniz. Ama bakın ne diyeceğim. Teoman’ın o müthiş sözlerinde dediği gibi babamın öldüğü yaştayım. Yani 49 yaşında.

        Benim gözümde kerli ferli ve kocaman bir adamdı babam. Malibu Classic Amerikan arabası kullanıyor, alengirli pipolar içiyor, yılan derisi ayakkabılar giyiyordu.

        Zamanla değişiyor her şey.

        Kendime bakıyorum da, ben onun kadar oturaklı hiç olamadım. Olamayacağım da sanırım. Ben hep kanı deli akan bir adam olarak kalacağım.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar