Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe lige ağırlığını koymaya devam ediyor. G.Antep karşısında da hak ederek bir 3 puan aldı. Öyle bir ilk yarı izledik ki Fenerbahçe takımı futbol adına yapılması gereken ne varsa mükemmel yaptılar.

        Pas yüzdesi yüksek, pres yapan, her iki kanadı da kullanan bir Fenerbahçe takımı vardı sahada. Futbolda güçlü orta saha ile oynamak takımlar için büyük avantajdır. Alper, Cristian gibi ofansif yönü yüksek, Mehmet Topal gibi hamle yapmasını bilen, Emenike gibi güçlü bir oyuncunuz varsa rahat edersiniz. Sow ve Kuyt gibi de takım oyununa uygun yapıda isimlerle gücünüze güç katarsınız.

        İkinci yarı ise ilk devrede skoru elde etmiş olmanın rahatlığı içerisinde geçti. Oyuncular kendilerini fazla sıkmadı. Taa ki G.Antepspor'un golüne kadar... Fenerbahçe o ana kadar sahada aktif dinlenme havasındaydı ancak gol Sarı-Lacivertliler'i rehavet havasından çıkardı.

        Emenike'yi performans anlamında iyi buldum. Her geçen gün üzerine koyuyor. Daha hırslı ve istekli mücadele ediyor. Yedek kalmak yaramış. Koştu, mücadele etti.

        Alper ise mesafe katetmiş. Hem defansif olarak ofansif olarak biraz daha kendini geliştirirse onu çok daha iyi yerlerde görebiliriz zaman içerisinde.

        Caner geçen haftaya oranla daha iyiydi. Futbol oynamayı düşününce daha iyi oluyor.

        Mehmet Topuz, Gökhan Gönül'ün bölgesinde hiç sırıtmadı.

        Stoperlere ise ilk yarıda hatta ikinci yarının ortasına kadar hiç iş düşmedi desek yeridir. Zaten G.Antepspor'un tek kaleyi bulan isabetli şutu 75'te geldi ve o da gol oldu.

        Arka arkaya alınan bu galibiyetler Fenerbahçe'yi ligin favorisi yaptı. Gördük ki, Sarı-Lacivertliler istedikleri zaman tempoyu artırıp istedikleri zaman indirebiliyorlar.

        Ersun Yanal'ın işi kolay. Kim formdaysa onu oynatıyor. Ve kadro zenginliği de elini güçlendiriyor. Oyuncuların rekabet halinde olmasını sağlıyor.

        G.Antep açısından baktığınızda ise bana göre ligin en kötü takımlarından bir tanesi. F.Bahçe gibi ofans gücü yüksek bir takıma karşı hem de Kadıköy'de rahat bir oyun sergilerseniz sonuçlarına da katlanırsınız. Sahada ne yaptığını bilmeyen bir oyuncu grubu vardı. Ne defans yapabiliyorlar ne de organize bir hücum. Maç genelinde skora razı bir görüntü sergilediler. Biraz kıpırdanma gösterdiklerinde üst üste pozisyon da buldular gol de... Sonuç olarak bu futbolla ve anlayışla işleri çok ama çok zor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar