Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

İlk defa nereden okuduğumu şimdi tam hatırlamıyorum ama fikir çok hoşuma gitmişti.

Büyük ihtimal New York’ta bedava dağıtılan dergi veya gazetelerden (Village Voice veya New York A.M olabilir) bir tanesinde yayın yönetmenliği toplu taşıma muhabirliği oluşturmuştu. Bu muhabir gün içinde sadece şehrin toplu taşıma araçlarında metro ve otobüslerde sürekli seyahat edip onlardan izlenimlerini, rastladığı sorun ve güzellikleri yazacaktı.

Bence bu modern şehir yaşamı koşullarına gazeteciliğin uyumu açısından güzel bir fikirdi.

Bunu okuduktan sonra Hürriyet Ankara ekinde yayın yönetmeniyken genç bir arkadaşı toplu taşıma muhabirliğine atamış ve oldukça iyi sonuç da almıştım.

Bu tarihim nedeniyle büyük şehirlerde şehir içi ulaşım ve seyahat konusuna ilgim yıllar içinde hiç azalmadı. Aksine bu konuyla ilgili yeni gazetecilik çalışmalarını hep izlemeye çalışırım.

Son yılların modası ve trendi şehir içi bisiklet kullanımı ve bisiklet yolları tabii ki. Çağdaş yaşam trendlerini iyi takip eden dergiler ve gazeteler bisiklet konusunda uzman muhabir de kullanmaya başladılar. Bunların yazılarını ilgiyle okuyor ve tanıdığım şehirler hakkında bile yeni bilgiler ediniyorum. Bisiklet ile gezilen tanıdığımız şehirlerin bile bizlere yeni yüzlerini gösterdiklerini söyleyebiliriz. Türkiye’de de çağdaş belediyecilik yapmaya çalışan belediyeler bisiklet konusuna ellerinden geldiğince önem vermeye başladılar. Bu konuda bir genel gözlemim olacak ama ilk önce şehirler ve bisiklet konusunda yeni okuduğum bir güzel çalışmayı anlatacağım ve daha sonra bağlantılı konulara geçeceğim.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar