Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Yıllar önce tanışıp daha sonra görüşemediğim insanları hatırlayıp şimdi acaba ne yapıyorlar diye araştırmaya giriştiğime her defasında korkuyla başlıyorum işe. Bu arkadaşların çoğu benimle aynı yaşta ve benden daha büyük olduklarından benim tanıdığım eski günlerinde oldukları gibi hatırladığım bu insanlardan kötü bir haber var mı acaba endişesini, geldiğim yaşın bana oynadığı kötü bir oyun olarak görüp bunu kabul etmekten başka çare yok galiba.

Neyse ki bu defa sıhhati ile ilgili kötü bir haber almasam da Gael Green bile çağımızda her gazetecinin, yazarın yaşayabildiği mesleki problemler dışında kalamamış.

O bile diyorum çünkü Gael daha sonra New York’ta nerdeyse kendi başına bir endüstri dalı haline gelen yemek yazarlığını 1968 yılında şehirde resmen başlatan kadındı. O restoranları dolaşıp eleştirilerini New York dergisinde yazmaya başladığı tarihte şehirde daha sonra neredeyse global düzeyde bilinen restoran dünyası henüz daha tam gelişmemişti. Bu yüzden Gael’in eleştirileriyle, yazı stili, hayat tarzıyla New York kökenli bir global trendin gelişmesine ve şehirde inanılmaz canlı bir restoran hayatının gelişmesine katkıda bulunmuştur.

Gael işi ilk başlatanlardandı ama aynı zamanda en uzun soluklularından bir tanesi de oldu. Yüzünü de gizlemek için giydiği büyük şapkalarıyla, şık kıyafetleriyle ziyaret ettiği şehrin en önemli restoranlarındaki ünlü ve star şefler ile arkadaşlıklarıyla, Gael şehrin kültürel hayatının yıllardır vazgeçilmez boyutu ve restoran eleştirmeni star'ıydı.

Gael 2008 yılına kadar New York dergisinde düzenli yazdı. Derginin kendisine onunla artık çalışmayacağını ilettiğini anlattığı, şehirdeki restorana gitmek için evinden dışarıya çıkamayacak durumda olanlara ünlü şeflerin yemeklerinin iletildiği ve kendisinin kurucusu olduğu, 'Meals on Wheels’ örgütünün toplantısında aralarında Nora Ephron, Martha Stewart, Kathleen Turner and Diana Taylor’unda bulunduğu şehrin zengin ve güçlü kadınları Gael’in örgütü için 1.5 milyon dolar toplamışlardı.

Anlayacağınız Gael Green şehirde herkesi tanıyan ve kendisi de tanınan, güçlü ve etkili bir yazardı. Şu anda dünyanın en meşhur, en burnundan kıl aldırmayan şefi bile Gael istese ona her gece özel yemek yapıp evine gönderecek kadar severler onu. Lafını hiç sakınmayan, cinsel konularda konuşurken, yazarken utanma duygusu hiç olmayan renkli ve son derece ilginç bir kadın Gael.

Bu zorunlu girişi yaptıktan sonra Gael’i nasıl tanıdığımı ve yazıya bu başlığı neden atmış olduğumu anlatacağım biraz sonra.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar