Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Umarım özgürlükçü (liberal) demokrasinin son 15-20 yılda global düzeyde hızlı bir zayıflama sürecine girdiğini ve önemini yitirmeye başladığının farkındasınızdır.

Eğer, üstelik Türkiye’de yaşayan insanlar olarak, bunun farkında değilseniz, açıkça söylemeliyim sizde çok ciddi bir sorun var demektir bu. Başta siyaset olmak üzere önemli konular hakkında nasıl düşündüğünüzü bir defa daha masaya iyice yatırıp ele almanızda yarar var. Eğer özgürlükçü demokrasinin öneminin azalmaya başlamasının dünyamızda neden olduğu ciddi sorunların farkında bile değilseniz demokrasinin azalmasıyla birlikte daima gelen düşünme yeteneğinin azalması sorunu da yaygın oluşmaya başlamış demektir memlekette.

Neyse bugün sorun bireylerin nasıl değişip daha bilinçli olabileceği değil.

Burada sorunum özgürlükçü demokrasinin zayıflama sürecine girme zamanlamasının ülkemizde ve global düzeyde sosyal medya kullanımın artmasına da denk geldiğini görmenizi istiyorum.

Bunu şimdi hemen hızla görmeye başlamanızı beklemiyorum tabii ki, hatta çoğunuzun yazıyı okumayı burada kesip hemen cep telefonlarınıza sarılıp sosyal medyada size önemli gelen gereksiz konularda fikirler bildirmeye başlayacağınıza da eminim. Ama yine de kullanmayı pek sevdiğiniz o medyanın insanlar için düzgün bir geleceğin garantisi olan özgürlükçü demokrasinin sonunu getiriyor olabileceğini biraz olsun öğrenip hatırlarsanız o zaman bu yazı da amacına ulaşmış olacaktır. Bu ana girişten sonra sosyal medya ile demokrasi bağlantısı hakkında biraz konuştuktan sonra da buna bağlantılı bazı konuları açacağım.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar