Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Anılarımın açılış konseri muhteşem olmuştu. Anılarımın oluşması böylesine zirveden başlayınca acaba diğerleri sürekli bir aşağıya iniş çizgisi mi gösterecekti diye korkuyordum ama aklımda kalanların hepsini yazdıktan sonra baktım ki böyle olmamış. Diğerlerinin düzeyi de hep üstte olmuş.

O gün New York’ta okumakta olduğum üniversitenin kampüsünde bahçedeki öğrenciler arasında bir heyecan vardı. Biraz sonra geleceği söylenenleri herkes heyecan ile beklemekteydi. Bir süre sonra kampüsün ana girişinde motosikletli, deri kıyafetli adamlar belirdi.

Black Panther partisinin önde gelenleri kampüsü ziyaret edip öğrencilerle sohbet etmek istemişler. Bulunduğumuz yere geldiler ve bir daire oluşturduk sorularımızı cevaplayıp bizimle sohbet ettiler.

Panterler bunu yapacaklarına dair önceden hiçbir işaret vermeden tamamen spontane kendi aralarında ‘We Shall Overcome’ı söylemeye başladılar. Dönemin haklarında en çok konuşulan insanları ve her birinin hakkında her gün onlarca yazı ve yorum çıkan insanlar hatta bazıları o anda polis tarafından ağır suçlarla arananlar bize minik bir konser veriyorlardı.

O gün henüz cep telefonu diye bir şey olmadığından ben bunu videoya kaydedemedim. O 'An’ın bir fotoğrafı bile yok ne yazık ki.

Beynimin derinliğinde kalan bu açılış anım ile konser anılarıma başlayabilirim...

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar