Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Suriye’nin Türkiye ile ile kuzey sınırını oluşturan alan birçok insan açısından gizemini koruyor. Görevleri gereği bölgeye sık gidip gözlemleyenler dışında o karanlık alanda ne olup bittiğini fazla anlayan da yok.

Suriye’den göçmenler gelince veya ordumuz Kuzey Suriye’ye güvenlik operasyonları yapınca uzunca süre ihmal etmiş gibi olduğumuz bölgeyi tekrardan hatırlıyoruz ve konu hakkında sıcak tartışmalar da son günlerde olduğu gibi yine başlıyor.

Doğu Perinçek ile Ethem Sancak'ın Şam ziyareti üzerine spekülasyonlar yapılıyor. O gezide hiçbir şey olmasa dahi yine de bir şeyler olmuştur demekle yetinsek bile bu yine de önemli bir gelişme. Sonuçlarını zaman içinde göreceğiz de Suriye ile ilgili ne adım atılırsa atılsın bazı konuların bu aşamada hatırlanması gerekiyor. Bu yazının amacı da sadece bir hatırlatmadan ibaret.

Bunu yapabileceklerine fiilen inanmasak da hemen hepimizin beynimizin arkasında bölgede bir Kürt oluşumu için çalışanların mutlaka olması gerekiyor. Bölge hakkında düşünürken bu konuyu ihmal edenlerin ciddi bir stratejik analiz yanlışı yapmakta olduklarını söylemeliyim.

Etkinlik açısından sınır boyunca Suriye toprağını aralarında bölüşmüş olan ABD ve Rusya’nın bir Kürt oluşumu planları olduğunu herhalde duymayan kalmamış olmalı. Duymadılarsa da bunların kendilerine zarar verecek kadar iyimser bir bakışları olduğunu söylemeliyim.

Türk devleti bu tür oluşum gayretlerinin başarısız olacağını düşünse dahi bu çabanın en azından var olduğunu görüp buna tedbirler geliştirmelidir.

Şimdi askerlerimiz bölgede tekrar bir operasyon hazırlığı içinde olduğu söylenirken bölgedeki bir Kürt oluşumu için büyük güçlerin ne tür çabalar içinde olduklarını yeniden düşünmemiz ve hatırlamamız ulusal çıkarlarımız açısından gerekiyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar