Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Türkiye’nin acil bir ekonomi kurtarma planına ihtiyacı olduğu bariz. Bence bir diğer bariz olan nokta da nasıl bir plan oluşturacağımızın ipucu Atatürk’ün yürütmüş olduğu ekonomik kurtuluş mücadelesinde tüm yönleriyle mevcut olması.

Oradan da esinlenerek ben Türkiye’nin mevcut ekonomik durumundan ancak planlı programlı devletçi politikalar ile kurtarılabileceğine inanıyorum. CHP henüz kapsamlı bir ekonomik program açıklamamış olsa da, gerek Kemal Kılıçdaroğlu arada bir yaptığı ekonomiye dair konuşmalarıyla, gerekse ekonomi konusunda deneyimli parti yöneticileri de verdikleri mesajlarla gerçek kurtuluş yolunun ne olduğunu bildikleri mesajını veriyorlar.

Anladığım kadarıyla ana muhalefet partisi cumhuriyetin ikinci yüzyılının başında birinci yüzyılın başında olduğu gibi vereceği ekonomik kurtuluş savaşında kendisine kılavuz olarak Atatürk ekonomi modelini almayı düşünüyor.

Ben sadece bunun doğru olacağını değil ülkemizin bundan başka bir çaresi olmadığını da düşünüyorum.

CHP tek başına yönetime gelecek olsaydı uygulanacak ekonomi modelinde sorun olmayabilirdi. Ama biliyorsunuz ki CHP siyasi strateji olarak bence çok da doğru olan bir karar verdi ve altılı masa çerçevesinde diğer partiler ile işbirliği içinde hareket etme kararını aldı.

Şimdi asıl sorun eğer iktidara gelme olasılığı olursa altılı masanın nasıl bir ekonomi modeli üzerine anlaşacaklarının veya anlaşıp anlaşamayacaklarının henüz belli olmamasında.

"Yönetimi şimdiki iktidardan kurtarmak asıl amacı için her sorun bir şekilde aşılır" diyenlerdenseniz ben aynı fikirde değilim çünkü ekonomi politikasının aşağıda vereceğim nedenlerden dolayı altılı masa içinde sorun hatta sert tartışmalara bile yol açacağını düşünüyorum.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar