Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Takım maçlarda kötü sonuçlar almaya başladığında, bekleneni veremediğinde, sorunlar azalacağı yerde daha da kötüye gitmeyi sürdürdüğünde global reaksiyon takımın teknik direktörünü kovup yeni teknik direktör arayışı içine girilmesidir.

Bu sadece futbol takımlarında görülen bir şey değil hangi sporu ele alırsanız alın, basketbol, voleybol, Amerikan futbolu, beyzbol fark etmiyor bu daima verilen kabul görmüş reaksiyondur.

Çünkü bir varsayımımız var. Teknik direktörlerin maçı kazandığını veya kaybettiğini varsayıyoruz. Bu varsayım oldukça başarısızlık durumunda teknik direktörlerin kovulması ve yerine yeni bir teknik direktör arayışı süreceği söylenebilir.

Acaba maçı kazanan veya kaybeden gerçekten de teknik direktör müdür yoksa alınacak başarıda teknik direktörün rolü abartıldığı kadar olmayabilir mi?

Ateşli takım tutan futbol seyircisinin buna vereceği cevap bellidir ama bilimsel bakış ne diyor bu konuda buna da bakmak gerekiyor.

Sadece futbol için değil her spor dalı için yapılan matematiksel analizler teknik direktör değişiminin takımların başarı ortalaması üzerine anlamlı bir etkisi olmadığını gösteriyor.

Bana inanmayıp da meseleyi bilimsel çalışayım diyen olursa da aşağıda vereceğim kaynakça size yardımcı olabilir sanıyorum:

‘An Econometric Evaluation of the Effect of Firing Coach on Team Performance’ yazar Ruud Koning, Applied Economics 35, no 5 march 2003

-Administrative Succession and Organisational Performance: The Succession Effect’ yazar M. Craig Brown, Administrative Science Quarterly 27. no.1march 1982.

-‘Managerial Succession and Organizational Performance; A Recalcitrant Problem Revisited’ yazarlar Michael Patrick Allen, Sharon Banian, Roy Lotz, administrative Science Quarterlyn24, no2 june 1979

- Managerial Succession and Organizational Effectiveness’ yazar Oscar Grusky, American Journal of Sociology 69,no.1july 1963

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar