Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İçkiyi düzenli içen ve bundan da keyif alan bir kişi olarak artık sağlıklı yaşama geçmem gerektiğine karar verdim.

        İçkiyi bırakmayacağım tabii ki çünkü keyif alarak içmenin sağlığa yararlı olduğunu babam da ben de düşünüyoruz. Şu anda 92 yaşında ve 70 küsur yıldır düzenli içmekte olan babama bu fikrimizin doğru olmadığını anlatmak isteyen varsa ben de "Buyurundeneyin bakalım" derim. Bir uyarı yapayım babam düzenli biçimde bıçaklı gezer ve ölüm hakkında lüzumsuz fikrileri de pek bulunmuyor

        İkimiz de viski seviyoruz. Sağlıklı yaşama geçme düşüncemden sonra viskiyi bırakıpcin içmeye başlayacağım. Çünkü cin gerçek bir botanik içkidir. İçinde ardıç özü var. Bu bence cini çok sağlıklı yapıyor içine biraz daha farklı botanik madde de koyarsam o zaman bir martiniyi içki aleminin vejetaryencephesi olarak nitelendirmek mümkün.Nasıl ki hayatı boyunca hiç durmadan enfes porterhouselar tüketen insan aniden ot yemeye geçince sağlıklı tercih yapmış olursa viskiden cine geçmek de aynı şeydir benim için.

        *

        Hem sonra karım tarafından ağır eleştiriye tabi tutulmadan daha fazla içki içebilmem için cin idealdir. Çünkü batı aleminin iş çevrelerinde, entelektüelçevrelerde 'üç martinili öğle yemeği' diye bir kavram da vardır.

        Üç martinili sofralarda birçok konu hakkında kararlar alınır.

        Kardak krizi patladığında bölgeye bakan Washington’daki Amerikalı birim yöneticisi kucağına durup dururken konulan krizin büyüklüğü nedeniyle mecburen alkolik olmuştu. Eh ben de tercihen alkolik olduğumdan adamla iyi anlaşırdık. Onunla birçok üç martinili öğle yemeğinde içmeye başlayıp sonradan resmi içki saati olan happy hour’un gelmesini beklerken çok bilgi almıştım ondan.

        *

        Viskiden cine geçtiğimde karım bana neden öğle içmeye başladığımsorduğunda ona çünkü çok sağlıklı yaşıyorum üstelik bu ayrıca bir kalite göstergesi de diyebileceğim. Eğer cevabını vermeden önce üçüncü sağlıklı içeceğimi bitirebilirsem verdiği cevabın da önemi benim açımdan pek olmayacak gayet tabii ki.

        Yani hem sağlıklı hem de stressiz yaşamaya başlıyorum.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar