Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GEÇEN hafta Manhattan’ın Village bölgesindeki bir evde büyük bir doğalgaz patlaması oldu.

        Çöken evde ölen ve yaralananlar oldu.

        2 gün sonra New York Post Gazetesi, “Village Idiots” (“Village”, “kasaba” demek; “Kasabanın Aptalları”) başlığı altında, bir grup gencin ceset çıkarma çalışmaları sürerken enkazın önünde gülerek selfie çektikleri fotoğrafı yayınladı.

        Gazete, gençlerin duyarsızlıklarına, hiçbir olayı ciddiye almayan tavırlarına, her olayda gülümseyerek selfie çekebilecek kadar duygudan yoksun olmalarına dikkat çekiyordu.

        Bana çok enteresan geldi bu olay.

        Çünkü bu durum, “millennials” denilen internet çağının çocuklarının gerçekten bir problemle karşı karşıya olduklarını gösteriyordu.

        Bunlara göre her olayda, olay ne kadar vahim olursa olsun sadece kendileri ve eğlenebilen kişilikleri önemli.

        Her koşulda eğlenebilmek tek önemli meziyet ve eğlendiklerini selfie’ler çekerek başkalarına da göstermek/paylaşmak en büyük sosyal vazife.

        Peki ama gençler, bu tavrın boşluğunu, anlamsızlığını bilmiyorlar mı, anlamıyorlar mı?

        Bu soruyu “Hayır anlamıyorlar” deyip geçiştirebilirsiniz, ama durum öyle basit değil.

        Son bir araştırma yayınlandı ki, orada gençlerin, kendilerinden öyle fazla hoşnut olmadıklarını, yaptıklarının öyle pek de hoş olmadığını en azından hissettiklerini gösteriyor.

        “ComScore” datalarına dayanılarak “Business Insider” tarafından hazırlanan analiz, “millennials” olarak tanımlanan 18-43 yaş arası 80 milyon Amerikalının ağırlıklı çoğunluğunun, sosyal medya araçlarından en fazla Snapchat’i tercih ettiklerini gösteriyor.

        En düşük kullanılan sosyal medya ise Facebook ile Linkedin oluyor.

        Biliyorsunuz, Snapchat mesajları gönderildikten bir süre sonra kendiliğinden siliniyor ve geriye sizin dijital geçmişinizden hiçbir şey kalmıyor.

        Facebook ve Linkedin ise bu sistemleri paylaşan kişilerin dijital tarihini başkalarına da açıyor.

        Kendi davranış biçimlerinden, tavırlarından pek de hoşnut olmadıkları anlaşılan bu kişilerin, bu yüzden ağırlıklı olarak Facebook ve Linkedin’i değil, kendileri hakkında hiçbir iz bırakmayan Snapchat’i tercih ettikleri anlaşılıyor.

        Millennial kuşağı da sorunlu ve bunu nasıl çözüme ulaştıracakları belli değil, ama en azından ortada bir problem olduğunu içgüdüsel olarak hissediyorlar bence.

        Bu da bir başlangıç olabilir ve sabırlı bir eğitimle anlamsız davranışlardan kurtulabilirler

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar