Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş, kendisini çok özlemiş ve tribünde boş yer bırakmamış taraftarı ile kavuşma maçında yeni hücum hattıyla ne yapacağını merakla bekliyordum. Valerien Ismael, taraftarın seveceği tipte tempolu bir oyun tutkunu.. Ama bu oyun şampiyon olmak isteyen takımlar için 2-3 versiyondan ancak birisi olabilir. Ana plan olduğunda Ghezzal gibi bir silahı etkisizleştiriyor. Nitekim Valerien Hoca, 4-3-3 gibi bir dizilimle sahaya çıkardı takımını ama Beşiktaş ilk devre boyunca bir dizilimle alakası olmayan tuhaf-dağınık ve telaşlı bir oyun oynadı. Orta 3'lüde Kayra - Salih ve Gedson vardı ve üçü de yerini kaybetti. İlk devrede 2 iyi pozisyonu da konuk ekip buldu ama değerlendiremediler.

        İkinci devreye de Kayseri iyi başladı ve bir net pozisyonu daha harcadılar. Sonrasında oyun dengelendi ama 67'de Kayseri 10 kişi kalınca ancak Beşiktaş oyunu rakip sahaya yıkabildi.

        Cenk 30 saniyede 2 sarı ile atılınca maç zaten içinden çıkılmaz bir hal aldı. Maç bitti derken Kartal'ın süperstarı skoru getirdi.

        Beşiktaş'ın üst düzey 5 oyuncusu var: Saiss - Masuaku - Gedson - Ghezzal ve Weghorst.. Rossier - Josef - Muleka - Ersin ve Cenk'i de "iyi oyuncular" sınıfına sokarsak 10 tane büyük takım oyuncusuna sahip. Salih'i de eklesek bile Beşiktaş'ın bu kadrosu Trabzonspor - Galatasaray ve Fenerbahçe ile rekabet etmeye yetebilecek kalite ve kantitede değil. Bu minvalde Ahmet Nur Çebi'nin kaliteyi artıracak en az 2, kantiteyi artıracak 2 de alternatif oyuncu alması şart. Josef gelecek olsa da orta sahaya kalite şart. Sol kenara Sow tipinde skora da katkı verebilecek bir kenar forvet (Muleka 2. santrfor olur) bence alınmalı. Stoper ve sol kenara bir alternatif de muhakkak alınmalı.

        Ismael'in ise Türkiye Ligi'ni daha iyi çalışması lazım. Bu lig standart bir 4-2-3-1 ligi. 4-3-3 oynayacaksanız öndeki 3'lünün tamamı skorer olmalı ve daha da mühimi onları fazla geriye koşturmamalısınız. Bunun için orta saha sertliğini artırmalı ve savunmayı da öne çıkarmalısınız. Sağ stopere de bir atlet alındığında bu ihtimal artar. Orta saha sertliği artırma konusu ise mutlak transfere bağlı. Josef ve yeni transfer sertliği sağlar, Gedson da hücuma destek olur. Avrupa'da olunmadığı da düşünüldüğünde bu tip takviyeler takımı yarışta tutar. Yine de Ismael'in set oyunu konusunda muhakkak çok çalışması lazım. İlk hafta son saniye golü moral olmuştur. Ama ders çalışmayı ihmal etmemek lazım

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar