Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Serdar Ali Çelikler Mourinho'yu kovmak ya da kovmamak

        İşte bütün mesele bu..

        Kestirmeden söyleyeyim, ben olsam ilk önce Mourinho ile sözleşme feshi görüşmelerine başlardım. Geçen yıl 99 puan toplamış takımı 3 pas yapamaz hale getirmek için senelik 15 milyon Euro verilecek bir ekibe gerek yok. Makul davransın, başarısızlığını kabul edip uygun bir tazminat ile bıraksın. Yerine de sezonu tamamlamak adına Volkan Demirel gelebilir mesela. Devre arasına kadar en azından. Sonrasında Zidane mı olur başkası mı olur o zaman düşünülür.

        Yok eğer "Mou'yu kovamayız. Hem o tazminatı veremeyiz hem de böyle bir ismi gönderen kulüp olmayalım" diye düşüneceklerse de o zaman 2 şey yapmaları lazım. Açık ve bariz olarak belli olan bazı oyuncuların 'yandan oynamasını' gidermek adına hocaya daha çok sahip çıkıp "isteyen gidebilir. Biz Mou ile uzun yıllar devam edeceğiz" demek. İkincisi de hocaya "şu neden böyle, bu neden böyle, falanca neden oynamıyor" gibi istişare döneminden telkin dönemine geçmek. "Bak sana takım önünde desteği verdik ama bu mantaliteyi değiştir. Şu şu isimlerdeki takıntını bitir.." demek.

        Ama muhakkak bir şey yapmak, bir aksiyon almak şart. 6.5 senedir olduğu gibi yine bir kriz anında ortadan kaybolmak için en yanlış zaman.

        Maalesef devri geçmiş bir eski yıldız gibi görünen Mou'nun da kendini yenilemesi için açıkça belli ki desteğe ihtiyacı var. Ya tazminat ya da aksine tam destek. Hatta bu destek yardımcı bir Türk hoca takviyesi de olabilir. Kararı verecek merci belli. Hangisini verir, benim önerilerim dışında başka bir aksiyon mu alır bilmiyorum ama bir aksiyon alınması şart.