Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son birkaç gündür Fenerbahçe mahfillerinden sızdığı iddia edilen bir bilgi dolanıyor: "Jesus santrafor istemiyor; zaten para da yok.."

        Bu söylentiye neden olan 3 şey var:

        1- İletişim biriminin asli görevini ihmal etmesi. Camiaya-taraftara yönelik mesaj-ümit verecek işler üretememesi. Bilgi akışı sağlayamaması.

        2- Lincoln hadi bir nebze de özellikle Bruma transferinin taraftarda hayal kırıklığı yaratması.

        3- En yakın örneği geçen sezon olmak üzere sürekli transfer penceresinin sonlarına bırakılan asli ihtiyacın (Stoper Rami - Santrafor Berisha) verimli olamaması..

        Gelelim yönetimden bağımsız kendi kaynaklarımız ile ulaştığımız bilgileri aktarmaya:

        1- Jesus, Lincoln ve Bruno Henrique transferlerini çok istedi. Kampa yetişme şartı koydu. Bruno yetişemeyince Bruma kiralandı. "Hoca 2 kanat istiyor. Bruno da olacak" söylentisini sordum; "Yüzde 50/50" yanıtını aldım. Taraftarın çoğunluğu ile beraberim. Bruma inişte olan, hiçbir takımda tam olmamış biri. Garry Rodrigues'in bir başka modeli. Bruno Henrique gibi bir oyuncunun yedeği olarak alındıysa ancak "tamam" derim. Ama Bruno ya da benzeri bir kalite olmayacaksa karavana ihtimali kuvvetli.

        2- Lincoln aslen 10 numara olarak tanımlanıyor. Promote edenler "Büyük potansiyel" diyor. Ama asıl büyük potansiyel zaten var Fener'de. Adı da Arda Güler. Lakin Jesus, 4-4-2'nin 2. forvetinden ziyade daha 8 gibi oynatabilirse enteresan bir oyuncu olabilir Lincoln. Duran top ustalığı da var. Şahsi fikrim, Lincoln'e olumsuz değilim.

        3- Hiç unutmamamız gereken bir gerçek var. Jesus 1 yıllığına geldi. Şampiyon yapıp memleketine dönmek arzusunda. 1 yıllık adam 2 şey yapar:

        A- Hiç risk almaz. Tanıdığı, bildiği oyuncularla yola devam etmek ister.

        B- 'Geliştirme' kısmıyla hiç uğraşmaz. Pragmatist olur. O nedenle Arda dışındaki gençlerin pek forma şansı bulması zor. Kiralanacaklarını düşünüyorum.

        4- Gelelim başlıktaki sorunun yanıtına. Fenerbahçe gerçekten santrafor almayacak mı? Hoca, 4-4-2 oynamak istiyor. 3 net santrafor lazım. Biri Serdar Dursun. Diğer 2 forma için eldekiler Samatta-Berisha-Valencia.. Bana göre üçünden de olmaz. Bu 3'lüden biri kalıp diğer ikisi gönderilecekse ben olsam Valencia'yı tutarım. Son günlerde yeniden başlayan Berisha gazlaması tehlikeli. Hava topu alamayan, hemen hiçbir ikili mücadele kazanamayan, kısa mesafede çalım atamayan santrafor olmaz. Rossi - Lincoln- Valencia gibi 2. forvet adayları da varken üstelik o pozisyonda da olmaz. O nedenle Fenerbahçe'ye asli 1. santrafor lazım. Jesus'un Weghorst'u istemediğini öğrendim. Ama yönetimin santrafor için çalıştığını da biliyorum. Eldeki oyunculardan çıkılmadan bir santrafor alınması zor. Başlıktaki sorunun yanıtı bugün için şu: F.Bahçe santrafor alacak.. Tersi ciddi bir hata olurdu zaten. Zamanlama konusunda Jesus'un şimdiki isteği 6 numara. Santraforu en sona bırakması enteresan.

        En sonda da yorumumuzu yapalım:

        1 yıllık hoca fayda takımı kurar. "Bana bu sene iş yapsın, seneye ne olursa olsun" diye düşünür. O nedenle Jesus, sadece tanıdığı, bildiği oyuncuları istiyor-isteyecektir. Önerilenleri reddetmeye (Trezeguet-Weghorst) devam edecektir. Lakin dünyanın hiçbir kulübünde transfer sadece hocaya bırakılmaz. Baştan hocalar tarafından istenmeyen bazı futbolcuların; bizzat başkan tarafından hocaya rağmen alındığını; o başkanların hocalarına "Ben aldım sen istersen oynatma" dediklerini tarih yazmıştır. Lincoln tamam. 6 numara da hocanın isteği olsun. Sol bek de istişare edilebilir. Ama santrafor konusunda bir Bruma vakası daha yaşanmamalı. Güzel hava negatife dönmemeli. Bir sezon daha "Ah bir santraforumuz olsaydı" ile geçmemeli.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar