Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dursun Özbek'in ekibi, seçimden birkaç gün öncesine, özellikle Eşref Bey'in proje sunumu (iyi geçmemişti) sonrasında seçimin 65'e 35 lehlerine sonuçlanacağını düşünüyordu. Son gün "60'a 40 alırız" fikrindeydiler. 51'e 49 kazanabildiler. 135 fark (seçim farkı 70 demek) ile kazandılar. Erden Timur faktörü olmasa son 2 sandıktaki yarı Ultraslan genç ekibin çabası bile yetmeyecekti. Bu durum elbette Özbek'in de dikkatinden kaçmadı.

        Kendisi o nedenle "Öncelikle birleşme ve sevgi ortamı" mesajları verdi. Yapısı itibariyle zaten kavgacı biri olmayan Özbek, bunu başarmak için yapacağı hamleleri genel kurula çok iyi anlatması gerektiğini biliyor. Önceliği kulübü Bankalar Birliği anlaşmasından çıkarıp finansal bağımsızlığı kazanmak. Bunu yapmadan tam bağımsız bir Galatasaray olamayacağını biliyor. Bunu yapabilmek için gereken yaklaşık 2.6 milyar TL yi bulabilmek için de gayrimenkul projelerinin hayata geçmesi gerek. Florya'nın ve Mecidiyeköy'ün satışı, Kemerburgaz ve Büyükçekmece'nin de inşaata başlaması.. İşte bunlar için de genel kurul onayları lazım. Tüm bunlar orta ve uzun vade işler. Kısa vadede ise herkesin baktığı yer saha. Bu nedenle futbol takımı organizasyonu için ciddi bir çalışma içindeler. Cenk Ergün yüzde 99 bu yapının içinde.. Bana söylenen şu: "Çok iyi takım kurmalıyız. İyi ve modern, takım mühendisliğini bilen bir hoca almalıyız. Çalışmalarımız bu yönde."

        4 net ilk 11 oyuncusu alınması gerektiğine karar vermişler. 3'ü orta saha 1'i kanat forvet. Tabi bu plan, mevcut kadrodan dramatik bir kayıp olmadan. 3 de ilk 11'i zorlayacak oyuncu (muhtemelen hepsi Türk) alma planları var. Hocanın yabancı olması neredeyse yüzde 90 ihtimal. Fatih Terim kariyerinde ilk kez B planı durumunda. Bunu da hocanın kendisi düşünmeli.

        Dursun Özbek, zor bir yola girdiğini biliyor. Saha sonuçlarının kendisine uzun vadeli planlar açısından da yardımı olacağını da.. O nedenle kuvvetli bir kadro kurulması konusunda şüphesi yok. Bakalım Avrupa'da olmayan, Bankalar Birliği anlaşması şartları olan kulüp bu oluşumu nasıl yapacak?

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar