Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pep Guardiola ve Jürgen Klopp futbolu değiştiren isimler. Oyuna felsefe katan, yepyeni fikirler üretip bir çok teknik adamı peşlerinden sürükleyen ve diğer futbol adamlarınca oyun tartışılırken "şunun gibi değil diğeri gibi" denilerek örnek verilen ekoller oluşturan büyük hocalar. Son 5 yılda 4 kez Premier Lig şampiyonluğu da inanılmaz, son 5 yılda 3 Şampiyonlar Ligi finaline ulaşmak da.. Form durumu itibariyle hem Guardiola'nın City'si hem de Klopp'un Liverpool'u dünyanın en iyi takımları. Ligde de aralarında bir iki puanlık farkla birbirlerini geçebiliyorlar. Puan ve oyun kalitesi seviyesini arşa çıkardılar. Ama gelin görün ki hem Guardiola hem de Klopp gelip son noktada Real Madrid'e takıldılar.

        Burada Ancelotti'nin kurt hocalığı, müthiş tecrübesi elbette önemli bir unsur olmakla beraber asli tartışma noktası oluşuyor:

        Acaba bir antrenör takımı, ki o antrenör dünyanın en iyisi de olsa en son noktada zirveye ulaşabilmek için bir süperstar'a ihtiyaç duyuyor mu? Pep'in son Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu Messi ile kazandığı bariz. Klopp iki kez Real'e kaybetti. Tottenham'a gücü yetti. Acaba geldiklerinde "çok iyi futbolcu" olmaktan öteye gidemeyen birçok ismi yıldız statüsüne kavuşturan Klopp'un elinde misal sadece bir Benzema ya da Mbappe olsa ne olurdu? City'yi geçer, Real'i yener miydi?

        Özellikle bu sezon gösterdi ki büyük zaferler için çok büyük teknik direktörlere ihtiyaç var. Ama en son noktada zirveye çıkılacak o son 1 adım için 'süperstar'a ihtiyaç var. Courtois - Modric - Benzema gibi gerçekten gerçeküstü oyunculara.. Liverpool belki biraz sahiplerinin cimriliğinden City ise hocasının kibrinden süperstarlara yatırım yapmadı bu zamana kadar. Belki bu sezonki önemli verilerden sonra bu kararlarını gözden geçirirler. Misal Haaland'dan yararlanabilir. Ne bileyim belki Klopp, Lewandowski'yi Barcelona'ya kaptırmaz.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar