Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe amatör branşları kapatmalı. Dünyanın hiç bir işinde, hiç bir ülkesinde, hiç bir endüstrisinde romantizm ile iş yürümez. Yalandan duygusal tepkilerle, azgın azınlığın çığlıkları ile de iş yeri yürütülmez. Spor endüstrisi de bir iştir. İş de iş adamları ile yapılır boş beleş serkeşlee değil.

        Uzun uzadıya anlatmaya gerek yok. Erkek basketbol yılda maksimum 8-10 milyon euro gelir getiriyor. O da Beko dahil. Beko olmasa 3-4 milyon Euro geliri ya var ya yok.

        Peki bütçesi ne? 15-20 milyon Euro arası. Peki ne oluyor bu bütçeyle? Hiç bir şey.. Her sene 20 milyon Euro harcıyorsunuz ve karşılığında bir hiç alıyorsunuz. 30 milyon Euro'yu geçtiğinizde Eurolig'de Final Four oynuyorsunuz. 35'i bulduğunuzda final.. Peki şampiyon olunca ne kazanıyorsunuz? 2.5 milyon Euro. Yani 35 harcayacaksınız 2.5 kazanacaksınız. Bu tam bir saçmalıktır. Dünyanın hiç bir ekonomisinde bu durum sürdürülemez. Peki neden harcanıyor? "Dünya bizi tanıyor" saçmalığı ile.. Peki dünya sizi tanıyınca ne oluyor? NBA'de Fener'in Obra'lı setleri anlatıldı da ne oldu? Amerika'dan sponsor mu geldi? Birisi yatırım mı yaptı?

        Soru 1: Her sene en az 15 milyon Euro'yu harcayıp karşılığında bir hiç almanın manası nedir?

        Soru 2: Karşılığında maddiyata dönmese de final olabilecek romantik bir hedefe ulaşmak için minimum 32-33 milyon Euro harcayıp bunun 3'de 1'ini ancak karşılamak sürdürülebilir mi?

        REKLAM

        Soru 3: Hadi erkek basketbolda saçma bir romantizm içindesiniz çocuğunun ismini Melih Mahmutoğlu'ndan esinlenerek Melih koyan, Vesely koyan, De Colo koyan kim vardır. Ama misal Hulusi Belgü'nün oğlunun ismi Alex'tir. Yüzlerce Oğuz-Aykut-Rıdvan-Ergun-Engin-Fikret-Cemil varken kaç tane basketbolcu ismi taşıyan çocuk vardır? Romantizm de boş iş yani..

        Soru 4: Geçen seneki, çok değil sadece geçen seneki bayan basketbol takımının ilk 5'ini Google'a bakmadan sayabilecek kaç kişi vardır?

        Soru 5: Romantizm saçmalığı ve safsatası bir yana ekonomik gerçekliği nasıl sağlayacalsınız?

        "Asıl futbol şubesi kapatılsın" diyen gerizekalılar sanıyor ki Fenerbahçe spor kulübüdür. Hayır. Fenerbahçe bir futbol kulübüdür. Tarihsel olarak böyledir. Fener'den futbolu çıkardığın an kanarya sevenler derneğinden farkı kalmayacağını anlayamayacak kadar saf ve salak tiplerin azgınlığına futbolun gelirleri harcanamaz.

        Futbol; BURAYI İYİ OKUYUN FUTBOL, senede en az 70, en iyi zamanında 110 milyon Euro gelir getirirken yılda 3-4 hadi sizin gül hatrınıza 10 milyon Euro kazanabilen şubelere yatırım her şeyin başında futbola para veren kişilerin kul hakkına da girmektir. Para yok diye santrafor alamayan, 8 yıldır takım kurmakta zorlanan şube saçma sapan paralar harcayamaz. Tersine akıl verenler para versin. Ya da sonsuza kadar sussun. Boş konuşmasınlar. Yukarıda sorduğum sorularıma yanıt vermeden de karşıma çıkmasınlar. Fenerbahçe bu durumu tartışmaya açmalıdır. Tarih devrimcileri yazar, popülizme boyun eğenleri değil.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar